RAT U HRVATSKOJ ZBOG MASKI: Učenik odbio da nosi zaštitu na licu u školi, intervenisala policija i Centar za socijalni rad

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

15. 09. 2021. u 19:23

TRI dana trajala je prava opsada škole u Krapinskim Toplicama kada je jedan učenik, na nagovor oca, odbijao da nosi masku u školi.

РАТ У ХРВАТСКОЈ ЗБОГ МАСКИ: Ученик одбио да носи заштиту на лицу у школи, интервенисала полиција и Центар за социјални рад

Foto: Depostiphotos

Učenik je sa ocem sedeo kraj ulaza u školu, obojica bez maske, a podršku im je davalo nekolicina građana.

Završilo je policijskom intervencijome i postupkom Centra za socijalni rad, a ubrzo je usledeo novi protest protiv nošenja maski, kada je sinjski gradonačelnik Miro Bulj samoinicijativno doneo odluku da učenici u školama ne treba maske.

Sve je češća politizacija kada je reč o epidemiološkim merama u Hrvatskoj, gde broj zaraženih raste iz dana u dan. U subotu će u Zagrebu biti veliki skup protivnik vakcinisanja, a najnovije istraživanje je pokazalo da je najviše zaraženih među mladima, od deset do dvadeset godina života.

Hrvatska i dalje ima blage mere, ali protivnici Plenkovićeve vlade, među kojima je i Miro Bulj, sve češće vuku političke poteze i miniraju i one minimalne mere koje su na snazi oko nošenja maski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)