VELIKI POŽAR U HRVATSKOJ: Ugrožen državni put, vatrogasci pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju

Tanjug

12. 09. 2021. u 21:56

POŽAR na Krbavskom polju kod Udbine, uz državni put D1 u Hrvatskoj, još nije pod kontrolom i nije lokalizovan, gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet vatrogasaca je da održe sigurnost saobraćajnog prometa.

ВЕЛИКИ ПОЖАР У ХРВАТСКОЈ: Угрожен државни пут, ватрогасци покушавају да обуздају ватрену стихију

Anđela Stevanović

To je Hini izjavio zamenik vatrogasnog komandanta Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je dojava o požaru stigla oko podneva.

U popodnevnim satima je zbog dima saobraćaj kroz državni put D1 na 20-ak minuta bio zatvoren, ali je, kazao je Lončarić, vetar promenio smer i sada je vatrogascima glavni zadatak da zaustave širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.

- Prioritet nam je sada održati sigurnost saobraćaja. Požar jeste manji nego što je bio u popodnevnim satima, međutim još uvek traje veliko izdimljavanje jer se vatra kroz travnati teren i trsku širi brzinom kao da gori benzin -  rekao je Lončarić.

Za sada nije poznat uzrok požara i to je posao policije, dodao je on.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine, vatrogasci iz Javne vatrogasne stanice Plitvička jezera i Dobrovoljno vatrogasno društvo Plitvice.

BONUS VIDEO: GORI ZAŠTIĆENA ZONA UNESKO: Požar na području Nacionalnog parka Durmitor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)