OCU MONSTRUMU 20 GODINA: M. M. (42) iz Sarajeva seksualno zlostavljao troje dece, pretio im smrću ako kažu šta je dešavalo u kući užasa

O. MATAVULJ

01. 09. 2021. u 08:12

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu ocu monstrumu M. M. (42) iz Sarajeva i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog osam krivičnih dela, mahom seksualnih delikata, počinjenih na štetu svoje dece i pastorke.

ОЦУ МОНСТРУМУ  20  ГОДИНА: М. М. (42) из Сарајева сексуално злостављао троје деце, претио им смрћу ако кажу шта је дешавало у кући ужаса

Vrhovni sud FBiH / Foto Detektor

Reč je o jednoj od najvećih kazni ikada izrečenih za seksualno zlostavljanje dece u BiH.

Prema presudi M. M. je oglašen krivim za silovanje pastorke i rođene ćerke, dva krivična dela rodoskvrnuća, tri krivična dela polnog odnosa s maloletnim detetom, te nasilje u porodici. Žrtve su deca koja su imala 11, 14 i 17 godina. Monstruozna dela počinjena su u periodu od 2016. do oktobra 2019. godine kada je M. M. otkriven i uhapšen.

U prvostepenoj presudi se navodi da je cilj oca monstruma bilo zadovoljenje svoje pohote. Žrtvama je pretio da će ih pobiti ako otkriju šta se dešavalo između četiri zida njihove kuće strave i užasa. Pojašnjava se i da su dela počinjena na naročito ponižavajući način za žrtve.

U optužnici se navodilo da je M. M. više puta silovao i prisiljavao na seksualni odnos svoju pastorku, ćerku nevenčane supruge. Radi se o lakše zaostaloj devojčici, koja je zlostavljana od njene 11. do 14. godine.

Prilikom jednog od zlostavljanja pastorke, na kauču ih je videla njegova 14-godišnja ćerka i pitala ih šta rade. Optuženi je pastorku tada oterao na sprat kuće, da bi pod pretnjom ubistvom ćerku naterao da se skine, a potom ju je silovao. Nakon toga je u više navrata imao seksualne odnose s ćerkom u kući i oko nje.

Veštačenjem je utvrđeno da je M. M. osoba sklona alkoholu, zakržljale etičke moralnosti, bez osećaja i bilo kakve empatije prema deci, uključujući i svoju.

HOROR

U optužnici se navodilo i da je za vreme jednog odnosa sa pastorkom naterao i svog maloletnog sina na seksualni odnos s polusestrom. Navodilo se da je decu zlostavljao koristeći odsutnost svoje nevenčane supruge. Uhapšen je nakon što je pokušao da prisili sina na seksualni odnos s maćehom. Oni na to nisu pristali i sačekali su da zaspi, kako bi ga konačno prijavili policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*