DETALJI PUCNJAVE U HRVATSKOJ: Komšije se posvađale, jedan zapucao i ranio decu, Minka preminula na licu mesta

Novosti onlajn

25. 08. 2021. u 11:32

SINOĆ je u naselju Parag u Međimurju došlo do pucnjave u kojoj je ubijena žena, a pet osoba je povređeno. Među povređenima je i devojčica.

ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У ХРВАТСКОЈ: Комшије се посвађале, један запуцао и ранио децу, Минка преминула на лицу места

Foto: Arhiva VN

V. d. direktora Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović u razgovoru za HRT otkrio je kakvo je stanje ranjenih nakon sinoćnje pucnjave. Na njihov bolnički prijem sinoć je dovezeno osam osoba, tri su već jutros puštene kući, među njima i dve devojčice. Jedna (10) je zadobila prostrelnu ranu podlaktice, druga je imala stresnu reakciju.

- Bila je neka svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno da puca. Do svađe je došlo među susedima zbog jednog problematičnog dečka kojeg su roditelji, umesto da su ga smirili, još i podržavali. I eto šta se dogodilo. Bilo je to na neki način očekivano - kaže Matjaš Oršuš iz romskog naselja Parag, u kojem je u pucnjavi ubijena žena, a pet osoba povređeno, među njima i devojčica.

- Svi smo u šoku. Od šoka sinoć nije baš niko hteo da govori, pa ću tokom dana imati više informacija o tome šta se dogodilo. U svakom slučaju, moraće da se reši problem s ilegalnim oružjem. Moramo da preduzmemo nešto da se oružje skloni iz naselja, ne samo iz Paraga, nego iz svih. Rata nema, čemu onda oružje... Žao mi je što se ovo dogodilo - dodaje Oršuš, koji je i predsednik Veća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji.

Susedi su i pre znali da se sukobljavaju.

- Kako će to završiti među njima, nemam pojma. Bojim se da se sukob ne nastavi. Imam informacije da je problematični balavac provocirao, a da nije, ne bi došlo do sukoba - napominje on.

Kako nezvanično na licu mesta saznaje Međimurski.hr od stanovnika Paraga, izbila je kratka svađa između Josipa B. i Josipa P, a očevici kažu da je sve bilo brzo gotovo. Mislili su da se time sve i završilo. No, iznenada su se začuli pucnji. Navodno je pucao Josip B, a ubijena je Minka P, rođena 1962. godine.

Policija je sazvala konferenciju za štampu.

- Danas, u sredu, 25. avgusta 2021. godine s početkom u 13 sati, u velikoj dvorani Policijske uprave međimurske, načelnik Policijske uprave Ivan Sokač i voditelj Odseka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije Zlatko Baranašić održaće vanrednu konferenciju za medije, gde će prezentovati kriminalističko istraživanje vezano uz krivično delo "ubistvo", koje se dogodilo juče, 24. avgusta 2021. godine u Paragu - objavila je policija.

(emeđimurje)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista