KONAČNO REŠENO NAPAJANJE STRUJOM: Granični prelaz Užljebić osvetljen solarnom energijom (FOTO)

V.Mitrić

31. 07. 2021. u 00:15

GRANIČNI prelaz Užljebić između BiH i susedne Republike Hrvatske, na putnom pravcu Ripač – Gospić, osvetljen je solarnom energijom u projektu koji je upravo završila Uprava za indirektno oporezivanje.

КОНАЧНО РЕШЕНО НАПАЈАЊЕ СТРУЈОМ: Гранични прелаз Ужљебић осветљен соларном енергијом (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Granični prijelaz Užljebić je međunarodni granični prelaz za kretanje putnika. S obzirom na lokaciju ovog graničnog prelaza, nije imao dovod električne energije, već je potreba za strujom rešavana putem agregata. Zbog opterećenja vrlo često su se dešavali prekidi snabevanjem energijom i prelaz je znao biti u potpunom mraku.

Foto: V. Mitrić

U prethodnom periodu UIO je pokušala da reši ovaj problem sa preduzećima za elektrodistribuciju, na način da se putem dalekovoda dovede električna energija do graničnog prelaza Užljebić. S obzirom da se problem snabdevanja ovog graničnog prelaza nije mogao rešiti, direktor UIO dr Miro DŽakula donei je odluku da se elektrifikacija graničnog prelaza  Užljebić uradi putem solarne energije.

Foto: V. Mitrić

Projekat elektrifikacije ovog graničnog prelaza putem solarnih panela upravo je završen, čime je obezbeđeno snabdevanje električnom energijom ovog međunarodnog graničnog prelaza. Vrednost investicije  je 60.000 KM. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)