OD PREMIJERA U KERAMIČARSKI BIZNIS: Nikola Gruevski u azilu u Mađarskoj promenio profesiju - bavi se konsaltingom, prodaje posuđe

Novosti online

28. 07. 2021. u 22:17

BIVŠI premijer Severne Makedonije Nikola Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku usred suđenja za korupciju i dobio azil na jesen 2018. godine, trenutno se bavi keramičarskim poslom.

ОД ПРЕМИЈЕРА У КЕРАМИЧАРСКИ БИЗНИС: Никола Груевски у азилу у Мађарској променио професију - бави се консалтингом, продаје посуђе

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

Gruevski je firmu čiji je vlasnik i direktor, registrovao 15. jula, zove se ICIC i sedište joj je u Pecelu, predgrađu Budimpešte. Prema informacijama Dojče velea na makedonskom, koji je imao uvid u izvod iz Centralnog registra, kompanija je registrovana sa širokom poslovnom aktivnošću u najmanje 10 različitih sektora. Osnovne delatnosti kompanije su upravljanje poslovanjem i poslovni konsalting, ali i veleprodaja porculana, staklenog posuđa, sredstava za čišćenje, organizacija konferencija - prenosi skopski portal „Sakam da kažam“.

U članku o novom poslu Gruevskog u Mađarskoj, portal detaljno iznosi njegovu biografiju, piše o poslu u Balkan banci, na Makedonskoj berzi, o saradnji sa mađarskim Matavom, o funkciji ministra finansija kada je uveden porez na dodatu vrednost, a kasnije i o učešće u kampanji „Kupi makedonske proizvode.

- On, međutim, za sebe nije kupovao samo makedonske proizvode, već i mercedes - piše 24.hu i dodaje da je zbog tog slučaja pobegao iz Skoplja, nakon čega je osuđen na dve godine zatvora zbog korupcije.

Nikola Gruevski je u bekstvu već tri godine, a Severna Makedonija traži njegovo izručenje zbog izdržavanja zatvorske kazne i suđenja u nekoliko krivičnih predmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)