BEZ VATROMETA, UZ MANJI BROJ GLEDALACA: Otvoren 68. pulski filmski festival, dozvoljen ulazak beu kovid potvrda

Tanjug

18. 07. 2021. u 00:11

BEZ tradicionalnog vatrometa s ograničenim brojem gledalaca i uz poštovanje svih epidemioloških mera u pulskoj Areni večeras polusatnim je svečanim programom i projekcijom hrvatskog filma "Murina" rediteljke Antonete Alamat Kusijanović otvoren 68. Pulski filmski festival.

БЕЗ ВАТРОМЕТА, УЗ МАЊИ БРОЈ ГЛЕДАЛАЦА: Отворен 68. пулски филмски фестивал, дозвољен улазак беу ковид потврда

Foto: Tanjug

Izaslanik hrvatskog predsednika, specijalni savetnik za kulturu Zdravko Zima na otvaranju je rekao da je Pula prepoznata, a to će ostati i ubuduće - kao jedinstveno mesto hodočašća brojnih filmskih radnika.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Krešimir Partl, kao izaslanik predsednika Vlade i ministrice kulture i medija, za 68. izdanje Pulskog filmskog festivala je rekao da se odvija u drugačijim izazovnim okolnostima epidemije korona virusa, prenela je Hina.

- Iza nas je jedna teška i izazovna godina koja je posebno pogodila kulturu i audio-vizualni sektor. Verujem da je bolje vreme pred nama, a Vlada će učiniti sve što je u njenim mogucnostima da pomogne normalizaciju i ponovno pokretanje privrednih i kulturnih aktivnosti - rekao je on.

Pulski gradonacelnik Filip Zoričić rekao je kako je pandemija najviše traga ostavila upravo na kulturnom sektoru te da je povezanost filma i Pule duboko ukorenjena u tradiciji grada.

Na otvaranju su prikazani "foršpan" filmova koji se do petka mogu videti u Puli.

U Areni je bilo 1.500 gledalaca koji su mogli da uđu bez kovid potvrda.

Pulski filmski festival održava se na 15 mesta, od kojih su četiri rezervisana za filmski program sa više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji tu je šest hrvatskih i 10 koprodukcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri