HRVATI HOĆE DA STAVE TESLU NA EVRO: Srpski genije u užem izboru motiva za hrvatsku monetu - "Srbija i Amerika su ga već iskoristile!"

D. D. S.

16. 07. 2021. u 11:44

HRVATI bi želeli da na hrvatsku novčanicu evra stave srpskog pronalazača Nikolu Teslu. Televizija RTL omogućila je da građani glasaju za motiv koji bi trebalo da bude na kovanici evra kad on bude uveden u Hrvatskoj.

ХРВАТИ ХОЋЕ ДА СТАВЕ ТЕСЛУ НА ЕВРО: Српски геније у ужем избору мотива за хрватску монету - Србија и Америка су га већ искористиле!

Arhiva

Među predlozima bili su kuna, sinjska alka, baščanska ploča, kao i Tesla. On je ušao u uži izbor motiva koji bi mogli krasiti hrvatsku verziju evropske valute.

Nikola Tesla je šesti na toj listi, dok je prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman tek 21.

Kreativni direktor i suvlasnik reklamne agencije Davor Bruketa navodi da su "Srbija i Amerika dobro iskoristile priču oko genija iz Smiljana te da je došao red na Hrvatsku".

Uoči početka kovanja hrvatskih novčića evra, Hrvatska narodna banka i Vlada osnovale su posebnu komisiju koja će odlučiti koji će se motiv naći na evru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (20)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa