MUŠKARAC SKOČIO SA MOSTA! Drama u Sarajevu, ležao na obali Miljacke sa opasnim povredama (FOTO)

Novosti online

12. 07. 2021. u 20:19

EKIPE Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo danas je imala dramatičnu intervenciju.

МУШКАРАЦ СКОЧИО СА МОСТА! Драма у Сарајеву, лежао на обали Миљацке са опасним повредама (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Hitna Pomoc Kantona Sarajevo

Kako su objavili, u 14.41 dojavljeno im je da muškarac sa vidljivim povredama po celom telu leži ispod mosta Dariva te da se sumnja da je pao.

Navode da je njihova ekipa na mesto nesreće stigla za rekordnih pet minuta.

– Na izrazito nepristupačnom terenu, ispod pomenutog mosta, na obali Miljacke, u ležećem položaju zatekli su mlađu mušku osobu sa vidljivim, potencijalno životno ugrožavajućim povredama, po celom tijelu. Unesrećeni je bio svestan i komunikativan, a prema njegovim navodima skočio je sa mosta u vodu. Prema slobodnoj proceni naše ekipe, radi se o visini mosta oko 30 metara, a dubina vode oko 50 centimetara – naveli su iz Hitne pomoći.

Nakon stabilizacije vitalnih parametara, započeli su izvlačenje povređenog do kardiomobila.

Zbog nepristupačnog terena u pomoć su im pristigli pripadnici Policijske uprave Stari Grad, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade sa svojim specijaliziranim koritom za izvlačenje unesrećenih te pripadnici Gorske službe spašavanja.

U 15.36 sati, zajedničkom akcijom, povređenog su uspešno evakuirali do pristupnog puta, nakon čega ga je ekipa Hitne pomoći KS, uz medicinski nadzor, transportovala i predala osoblju KUM-a Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu na dalji tretman i dijagnostiku.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)