GLAVAŠU MALO KRVI NA RUKAMA: Krvnik iz Osijeka bi i dalje da ubija Srbe i neistomišljenike

Novosti onlajn

12. 07. 2021. u 13:29

OPTUŽENI ratni zločinac iz Osijeka Branimir Glavaš nedavno je na svom fejsbuk nalogu napisao da je pobio premalo ljudi i dodao smajli da bi uveselio svoje pristalice.

ГЛАВАШУ МАЛО КРВИ НА РУКАМА: Крвник из Осијека би и даље да убија Србе и неистомишљенике

Foto Arhiva

Novi ispad bivšeg (i sadašnjeg) hrvatskog generala obrušio se na novinara Zorana Šprajca koji je u jednoj emisiji izjavio (i izvinio se odmah) da je Glavaš osuđeni ratni zločinac.

Povampireno ustaštvo u Hrvatskoj isplivalo je na scenu (fejsbuk stranicu Glavaša) u punoj snazi.

Glavaš je na svom fejsbuk nalogu odmah napisao da će i pored izvinjenja tužiti Šprajca, a njegovi pratioci su počeli da vređaju, ponižavaju i prete likvidaciojom novinaru, usput “istražujući” genezu njegovog imena, optužujući ga da je bio Srbin koji je promenio prezime...

Foto Printskrin Fejsbuk Branimir Glavaš

Jedan od komentatora je napisao da Šprajca treba likvidirati što je Glavaš lajkovao (odobrio).

Među onima koji su pisali komentare na Glavaševu nameru da tuži Šprajca, bilo je i onih sa suprotnim mišljenjem.

Tako je jedan upito osiječkog krvnika koliko ih je ubio, na šta je Glavaš odgovorio “Premalo i dodao smajlija”.

Foto Printskrin Fejsbuk Branimir Glavaš

Jednom komentatoru “sa srpskim imenom” koji mu je objavio naslovnu stranu Feral Tribjuna sa imenima ubijenih osiječkih Srba i Glavaševom glavom hrvatski general odgovara: Obrij bradu, a kada ga je ovaj upitao da li bi ga polio kiselinom i oblepio selotejpom, Glavaš je odgovorio “Ne, samo bi te obrijao na suvo, stavio na traktor i biraj pravac”

Foto Printskrin Fejsbuk Branimir Glavaš

USTAVNI SUD UKINUO PRESUDU

Branimir Glavaš bio je osuđen za zločine koje je počinio nad Srbima u Osijeku od jula do decembra 1991. godine. Kao faktički upravnik grada učestvovao je i(ili) naređivao ubistva svih koji su mu smetali, uključujući šefa policije Josipa Rajl Kira.

Foto printskrin Fejsbuk Branimir Glavaš

Zbog počinjenih zločina osuđen je na (samo) osam godina, ali je Ustavni sud Hrvatske tu presudu poništio i vratio na ponovno suđenje 2015. godine. Novi postupak počeo je počeo je polovinom juna 2018. godine i još uvek traje.

Foto printskrin Fejsbuk Branimir Glavaš

POLITIČKI KONSEZUS MILANOVIĆA I PLENOVIĆA

Posle ukidanja presude Glavašu su vraćeni i čin i ordenje koje je dobio. To je učinio predsednik Milanović, a premijer Plenković je jednog glavaševca stavio na izbornu listu na poslednjim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)