ZVIZDIĆ NAPUSTIO IZETBEGOVIĆA: "Puno je obećanja u SDA, a malo konkretnih poteza"

S. M.

02. 07. 2021. u 18:00

DENIS Zvizdić napustio je poziciju zamenika predsednika SDA i člana ove stranke, a na konferenciji za novinare pojasnio je svoje razloge za ovaj potez.

ЗВИЗДИЋ НАПУСТИО ИЗЕТБЕГОВИЋА: Пуно је обећања у СДА, а мало конкретних потеза

Foto: Nezavisne novine

- Odluka koju sam doneo nije bila ni laka ni jednostavna, ali je posle svega bila jedina moguća. Posle višemesečnih apela da lične interese moramo podrediti opštem interesu postalo je besmisleno učestvovati u radu stranke, jer je puno obećanja a premalo konkretnih poteza. SDA je brutalno poražena u većini gradova, od 11 gde žive Bošnjaci, SDA nije dobila načelnike u 9. Izgubljen je i koalicioni kapacitet u  najvećim kantonima, Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu, ali SDA nije reagovala. Sve ovo nije bilo dovoljno da se krene u promene, i sve je svedeno na reakciju onoga što radi pozicija, rekao je Zvizdić koji je poslanik u Parlementu BiH i nastaviće da deluje kao nezavisni poslanik.  

Dodao je da nakon izbora u stranci nisu napravljene kvalitetne programske i kadrovske promjene.

- U SDA, po mom mišljenju, nisu napravljene kadrovske promene koje bi vodile uspostavljanju kapaciteta posebno u opštinama gde je SDA poražena na poslednjim izborima, i u kantonima kao što su sarajevski i tuzlanski - rekao je Zvizdić.

Objasnio je da ovu odluku ranije doneo, jer "ne bi bilo u redu da je uočio greške, a nije na njih upozorio i pokušao da ih ispravi".

- Ja sam u SDA 30 godina i uložio sam znanja i umeće, živio sam sa SDA. Radi se o skoro 40.000 glasača koji su mi dali poverenje na izborima - dodao je Zvizdić.

Zvizdić je dodao da je nestalo stvaralačke energije, te da se gubi koalicioni kapacitet.

Izetbegović: Zvizdiću želim dobro zdravlje!

Bakir Izetbegović, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA), prokomentarisao je odluku Denisa Zvizdića da napusti tu stranku.

- Gospodin Zvizdić ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i na svoje životne odluke i ja mu želim dobro zdravlje u život - kazao je Izetbegović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)