POGINUO PILOT MIG-29 KOJI SE JUČE SRUŠIO: Bugarski ministar odbrane izrazio saučešće porodici

Novosti online

10. 06. 2021. u 18:38

PILOT bugarskog aviona MiG-29, koji se juče tokom vežbi srušio u Crno more, poginuo je, saopštio je ministar odbrane Bugarske Georgi Panajotov za televiziju "bTV".

ПОГИНУО ПИЛОТ МИГ-29 КОЈИ СЕ ЈУЧЕ СРУШИО: Бугарски министар одбране изразио саучешће породици

Major Terziev s desne strane Foto: Ministarstvo odbrane Bugarske

- Iz informacija koje sam dobio od komande operacije, može se zaključiti da u incidentu major Terzijev nije preživeo. Želim da izrazim saučešće njegovoj porodici - rekao je ministar.

Podsetimo, bugarski Mig-29 srušio 9. juna tokom vežbe iznad Crnog mora tokom vežbe "Šabla 2021". Kako su mediji pisali, tokom potrage i akcije spasavanja pronađen je sigurnosni prsluk pilota koji je upravljao avionom.

Ministar odbrane Bugarske Georgi Panajotov saopštio je da je avion bio tehnički ispravan. On je rekao da bugarski MiG-29 održava proizvođač, odnosno ruska kompanija "MiG" i da ugovor ističe u proleće 2022. godine. 

Načelnik bugarske odbrane Emil Eftimov je naveo da su tokom spasilačke operacije u Crnom moru pronađeni delovi lovca i biološki materijal.

Spasilačke ekipe trenutno traže crnu kutiju, što će pomoći da se otkrije uzrok incidenta i omogući nastavak letova Ratnog vazduhoplovstva.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!