PRITVOREN OTAC DEČAKA KOJI JE PREMINUO U AUTOMOBILU: Osumnjičen je za zanemarivanje i zloupotrebu detetovih prava sa smrtnom posledicom

Novosti online

09. 06. 2021. u 14:44

NAKON stravične tragedije u Kninu, u kojoj je život izgubio dečak (5) nakon što ga je otac zaboravio u automobilu i otišao na posao, iz policije je stiglo saopštenje povodom ovog slučaja.

ПРИТВОРЕН ОТАЦ ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПРЕМИНУО У АУТОМОБИЛУ: Осумњичен је за занемаривање и злоупотребу дететових права са смртном последицом

Foto Ilustracija

U Službi kriminalističke policije, Odeljenju opšteg kriminala, završeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zloupotrebu detetovih prava sa smrtnom posledicom, izvestili su iz policije.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu, neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku predat pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - stoji u saopštenju.

Da podsetimo, do tragedije je došlo juče, kada je beživotno telo deteta pronađeno u parkiranom vozilu u Kninu.

Mališanov otac, koji je profesionalni vojnik, svako jutro je vozio dete u vrtić. Kobnog dana dobio je poziv da se hitno javi u kasarnu. Zaboravio je da nije ostavio dečaka u predškolsku ustanovu. Parkirao je kola i otišao u kasarnu. Dete je ostalo u kolima.

Dečak je, najverovatnije, zaspao jer je bilo rano.

Auto je ostao prekoputa kasarne na parkingu. Otac uopšte nije ni pomislio na dete sve dok ga nije pozvala žena oko 15 časova da ga pita gde im je sin jer nije u vrtiću.

Otac je tek tada shvatio da je mališan ostao u bmw-u zatamljenih stakala. Otrčao je do kola i zatekao beživotno telo svog sina.

Dečak je najverovatnije preminuo od vrućine.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju