UHVAĆEN MEDVED U BLIZINI BAJDENOVE REZIDENCIJE: Satima ga lovili, lociran u kvartu Brukland (VIDEO)

Novosti onlajn

09. 06. 2023. u 20:44

POLICIJA Vašingtona danas je posle više sati uspela da uhvati medveda u kvartu Brukland, severoistočnoj periferiji grada, 5,5 kilometara od Bele kuće.

УХВАЋЕН МЕДВЕД У БЛИЗИНИ БАЈДЕНОВЕ РЕЗИДЕНЦИЈЕ: Сатима га ловили, лоциран у кварту Брукланд (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Dok je trajala potraga, putevi u obližnjim oblastima su blokirani, a stanovnici su zamoljeni da ne izlaze, saopštila je policija na Tviteru.

Takođe je objavljena fotografija životinje koja vreba na drvetu u dvorištu u ulici Frenklin, a obližnji stanovnici saglasili su se da medveda nazovu Frenklin.

Medved je primećen kako šeta po naselju, a zatim se popeo na drvo.

Oko 10 sati ujutro spustio se sa drveta i pobegao iz vidokruga.

Policija je zamolila građane da uđu u svoje kuće, a nekoliko minuta kasnije Frenklin se popeo na drugo drvo, da bi petnaestak minuta kasnije bio uspešno umiren od strane Društva za spasavanje životinja u dvorištu kuće.

pejdž Pirson, portparolka Odeljenja za divlje životinje Virdžinije, rekla je danas da je medved primećen u Bruklendu „verovatno tražio hranu ili svoju mamu“.

- Pretpostavljam da se samo zbunio, a kada su svi počeli da se pojavljuju, verovatno se uplašio i potrčao na drvo - navela je ona, prenosi Vašington post.

Pojava medveda u stambenim naseljima regiona američke prestonice u poslednje vreme je sve učestalija. Izveštaje o crnim medvedima u dvorištima redovno objavljuju stanovnici Merilenda u oblasti Vašingtona, a slični incidenti zabeleženi su i u susednoj Virdžiniji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NEBO U NjUJORKU POSTALO JE NARANDžASTO - Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne