NE POSTOJI PAKLENIJE MESTO: Fotograf snimio tornado na Suncu

Novosti online

30. 03. 2023. u 19:49

NA severnom polu Sunca formirao se spiralni stub koji je snimio fotograf i ljubitelj astronomije Endru Makarti.

НЕ ПОСТОЈИ ПАКЛЕНИЈЕ МЕСТО: Фотограф снимио торнадо на Сунцу

Foto: Free Images Pixabay

Ono što se može opisati kao plamen koji se vertikalno diže sa površine Sunca, snimio je na video-snimku fotograf, a rezultate podelio na svom nalogu na Tviteru.

-Juče sam proveo tri sata uz svoj solarni teleskop uperen u nešto poput tornada na velikim visinama na Suncu, objasnio je on. Visina objekta je takva da 14 puta premašuje planetu Zemlju, sa prečnikom od 12.742 kilometra, rekao je istraživač.

To je spiralni stub plazme takvih dimenzija da izbacuje predmete od užarenog materijala veličine Meseca, dodao je on.

-Ne mogu da zamislim paklenije mesto, dodao je Makarti. Kasnije je publicista rekao da je tokom svog posmatračkog rada snimio oko 200.000 fotografija zvezde, koje je kasnije spojio da bi napravio detaljnu sliku nebeskog tela, fotografiju od 140 megapiksela.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

MAĐARI NEĆE LAKO PUSTITI ŠVEDSKU U NATO Sijarto: Ponizili su naš narod, izjave njihovih političara nečasne i bez poštovanja