POČETNA CENA "SAMO" 250 MILIONA DOLARA: Kako se prepolovila cena najveće i najskuplje kuće na svetu (VIDEO)

Novosti online

07. 12. 2021. u 21:36

OGROMNA vila u Los Anđelesu „The One“, konačno je dostupna za prodaju pošto je vlasnik platio više od 100 miliona dolara na ime zajmova i duga.

ПОЧЕТНА ЦЕНА САМО 250 МИЛИОНА ДОЛАРА: Како се преполовила цена највеће и најскупље куће на свету (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U objavi na Instagramu prošlog leta Najl Nijami, programer projekta, predstavio je kuću sa devet spavaćih soba, sedam bazena, garažom za 50 automobila, vinskim podrumom sa 10.000 boca, pa čak i vlastitim noćni klubom, kuglanom i klizalištem.

S obzirom na to da je promovisana kao najveća i najskuplja kuća u Sjedinjenim Američkim Državama očekivalo se da će „The One“ na tržištu da dostigne cenu od 500 miliona dolara.

Ali, zbog kašnjenja i komplikacija, po nalogu suda naći će se na aukciji po upola manjoj početnoj ceni od 250 miliona dolara.

Najl Nijami je 2018. pozajmio 82,5 miliona dolara od „Hanki Kapitala“ kako bi nastavio radove na kući. Ali, u martu ove godine „Hanki Kapital“ je izdao obaveštenje o neispunjavanju obaveza i poslao imovinu na prodaju, prenosi Indeks. Nijami je imao 90 dana da plati ili ponovo pregovara o dugu, koji je, prema sudskim dokumentima, narastao na više od 110 miliona dolara.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)