GDE NAS JE DOVELA POLITIČKA (NE)KOREKTNOST: I serija „Alo, alo“ uvredljiva, upozorenje pred svaku epizodu

Novosti online

07. 08. 2021. u 23:01

KORISNICI društvenih mreža u Britaniji naljutili su se kada su primetili da se tokom repriziranja kultne serije „Alo, alo“, pred svaku epizodu pojavljuje upozorenje o „potencijalno uvredljivom sadržaju“.

ГДЕ НАС ЈЕ ДОВЕЛА ПОЛИТИЧКА (НЕ)КОРЕКТНОСТ: И серија „Ало, ало“  увредљива, упозорење пред сваку епизоду

Foto: Printskrin

Bi-Bi-Sijeva komedija koja se prikazivala od 1982. do 1992. godine pratila je život Renea tokom Drugog svetskog rata u okupiranoj Francuskoj i dešavanja u njegovom kafeu, koji je bio omiljen među Nemcima i paravan za pokret otpora.

U seriji su se pojavljivali brojni zabavni likovi, kojima su ismevani stereotipi o Nemcima, Francuzima, Britancima i Italijanima.

Osim brojnih stereotipa, postojale su i brojne seksualne aluzije.

Uprkos tome što je serija stekla kultni status i više puta reprizirana, sada je britanska „Britboks“ usluga, koja nudi Bi-Bi-Si i Aj-Ti-Vi sadržaje, stavila upozorenje pred svaku epizodu.

- Ova komedija sadrži jezik i stavove tog vremena koji mogu da budu uvredljivi za neke gledaoce - navodi se u upozorenju.

Brojni gledaoci odmah su na društvenim mrežama izrazili svoje negodovanje, kritikujući upozorenje i ističući da je ono samo nastavak vouk kulture.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri