POTPISAN SPORAZUM SA UNIVERZITETOM "TARAS ŠEVČENKO": Početak plodonosne naučne i prosvetne saradnje

Lj.B.

13. 05. 2024. u 13:08

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je Sporazum o istraživanjima, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između Univerziteta u Beogradu i Nacionalnog univerziteta u Kijevu „Taras Ševčenko“.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ ТАРАС ШЕВЧЕНКО: Почетак плодоносне научне и просветне сарадње

univerzitet u beogradu

 Sporazum su potpisali prof. dr Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu i prof. dr Ksenija Smirnova, prorektorka Nacionalnog univerziteta u Kijevu. 

Potpisnici su izrazili nadu da je potpisivanje samo početak dugogodišnje i plodonosne saradnje između dva univerziteta. Kijevski univerzitet „Taras Ševčenko“ osnovan je 1834. godine, sastoji se od četrnaest fakulteta i šest instituta, visoko je rangiran na globalnim listama, i ima oko 3.500 zaposlenih i više od 30.000 studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji