DIGITALNA NOSTRIFIKACIJA DIPLOMA: Univerzitet u Novom Sadu deo evropskog projekta

B.B.

06. 02. 2024. u 19:00

UNIVERZITET u Novom Sadu će u naredne dve i po godine, zahvaljujući novom projektu pod nazivom EPIR, koji je finansiran iz EU programa Erazmus plus, digitalizovati proces priznavanja stranih visokoškolskih isprava radi nastavka obrazovanja.

ДИГИТАЛНА НОСТРИФИКАЦИЈА ДИПЛОМА: Универзитет у Новом Саду део европског пројекта

Foto: Univerzitet u Novom Sadu

Suština projekta je da se kandidatima iz bilo koje države omogući da na lakši i dostupniji način pokrenu i prate nostrifikaciju stranih visokoškolskih isprava radi nastavka obrazovanja na nekom od fakulteta u sastavu partnerskih univerziteta.

Projekat pokretanja i vođenja postupka priznavanja stranih visokoškolskih isprava radi nastavka obrazovanja elektronskim putem (E - procedure of institutional recognition of foreign higher education documents - EPIR) odobren je za finansiranje u sklopu Erazmus+ poziva "Partnerstva za saradnju KA220" iz 2023. godine. Pored Univerziteta u Novom Sadu, koji je koordinator projekta, partneri su: Politehnički univerzitet u Ankoni (Italija), Univerzitet "1. decembar 1918." u Alba Juliji (Rumunija), Sveučilište u Splitu (Hrvatska) i Agencija za kvalifikacije (Srbija).

Ova novina će omogućiti veću mobilnost, pre svega stranih studenata, efikasnost i ekonomičnost, kao i unapređenje procesa rada na Univerzitetu u Novom Sadu i svim partnerskim institucijama. Projekat traje od 31. decembra 2023. do 30. juna 2026. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)