CILJ JE PREVENCIJA NASILJA: Ministarka Slavica Đukić Dejanović u Prijepolju razgovarala sa direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova

Lj.B.

05. 02. 2024. u 11:35

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović razgovarala je u Prijepolju sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove o prevenciji nasilja, funkcionisanju ustanova i organizaciji obrazovno-vaspitnog rada.

ЦИЉ ЈЕ ПРЕВЕНЦИЈА НАСИЉА: Министарка Славица Ђукић Дејановић у Пријепољу разговарала са директорима образовно-васпитних установа

ministarstvo prosvte

 „Na istoj smo strani, mi smo tim i naš zajednički cilj i svrha našeg delovanja je dobrobit dece i učenika“, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je podsetila da je Ministarstvo prosvete, kada je u pitanju oblast zaštite od nasilja, paralelno radilo na unapređivanju zakonske i podzakonske regulative u oblasti zaštite od nasilja i jačanju vaspitne uloge ustanova, kroz razvijanje i realizaciju preventivnih programa.

Ministarka je dodala da se u okviru realizacije aktivnosti  Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, Institut za mentalno zdravlje i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) organizuju obuku prosvetnih savetnika „Unapređivanje kompetencija zaposlenih u sistemu obrazovanja u oblasti zaštite mentalnog zdravlja mladih“.

„Ovo je obuka kojom se jačaju sopstveni kapaciteti, ali i kapaciteti škola. Tim programom savetnici će nastaviti da obučavaju zaposlene u školama kako bi blagovremeno prepoznali i reagovali na određenu situaciju“, istakla je ona.

Ministarka je na kraju poručila da će biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja i započeti projekti i programi u obrazovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024