"STUDENTSKI BAL" U NARODNOJ SKUPŠTINI: SKONUS 29. novembra organizuje tradicionalnu manifestaciju

Lj.B.

20. 11. 2023. u 13:34

Studentska konferencija univerziteta u Srbiji (SKONUS) organizovaće 29. novembra u Narodnoj Skupštini "Studentski bal", povodom Međunarodnog dana studenata.

СТУДЕНТСКИ БАЛ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ: СКОНУС 29. новембра организује традиционалну  манифестацију

privatna arhiva

Ana Grčić, student prorektor Univerziteta u Beogradu,  kaže da je izbor mesta na kome se održava bal dokaz dobre saradnje akademaca sa državnim organima.

Da je tako potvrđuje i dodela studenstkih kartica koje su, kako kaže ova studentkinja i najveći projekat do sada koji ide u korist studenata.

- Studentski bal bio je veoma važan događaj koji je Studentska konferencija univerziteta Srbije organizovala dugi niz godina sve do početka pandemije korona virusa, zbog čega se par godina ovaj događaj nije održao - kaže Ana Grčić, studnet prorektor Univerziteta u Beogradu. - Mi smo godinama organizovali bal na različitim lokacijama, pa i u Belom dvoru, a sada nam je velika čast da se održava baš u Narodnoj skupštini.

Na samom balu će biti uručene i zahvalnice svim pojedincima i institucijama koje su nam pomogle u radu i poboljšanju studentskog standarda. Sam događaj je koncipiran tako da ujedno bude i akademija na kojoj bismo obeležili Međunarodni dan studenata ali i promovisali našu tradicionalnu akciju, sakupljanje paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Saradnja sa studentima iz RS

Ova studentkinja je najavila i seminar sa studentima iz Republike Srpske na Zlatiboru početkom decembra, koji organizuju zvanična studentska predstavnička tela iz Srbije i Republike Srpske. Takođe, istakla je da je SKONUS odlično pozicioniran i među studentima Evropske studentske unije, ali je saradnja najbolja sa sa zemljama regiona.

Ana Grčić je naglasila da su nove besplatne studentske kartice najveći studentski projekat do sada koji ima za cilj da poboljša i olakša studentima život i njihove svakodnevne obaveze.

- Drago nam je da se veliki broj studenata prijavio već u prvih par dana, čime je dokazano da kao studentski predstavnici slušamo studente i naše ideje kreiramo u skladu sa njihovim potrebama i željama - kaže Ana Grčić. - Cilj je i da svaki student u Srbiji bude upoznat sa novim studentskim karticama, ali i da se u perspektivi ovom karticom zameni domska kartica, ali i da ona postane elektronski indeks.

Ana Grčić navodi da je pored studentskih kartica, u prethodnih godinu dana rađeno i na stipendijama za najbolje studente, i da je za 50 odsto povećan broj stipendija za studente medicinske grupacije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PROBALA SAM I POVRAĆALA CELU NOĆ Jelena ne podnosi omiljeni napitak mnogih