STUDENT MENTOR ZA BRUCOŠE: Na Mašinskom fakultetu nastavljaju tradiciju pomoći najmlađim kolegama

B.B.

03. 09. 2023. u 18:16

STDUENTSKI parlament i Savez studenta Mašinskog fakulteta i ove godine su pozvali kolege da se prijave za projekat student prorektor, koji se aktivno održava od 2019. godine. Osmišljen je kao podrška, provenstveno, studentima prve godine, da se što bolje snađu na početku studija.

СТУДЕНТ МЕНТОР ЗА БРУЦОШЕ: На Машинском факултету настављају традицију помоћи најмлађим колегама

Foto; Mašinski fakultet

Pored toga, cilj projekta je poboljšanje komunikacije među studentima, ne samo među brucošima, nego i  sa starijim kolegama, studentima viših godina, koji će kao i prethodnih godina preuzeti ulogu mentora.

Svakom mentoru biće dodeljeni studenti iz smene koju je pohađao u prvoj godini.  Njihov zadatak je da mlađe kolege upute u svet visokog obrazovanja na bazi svog iskustva i praktičnih primera, pruže im neophodnu podršku kako bi što efikasnije ispunjavali svoje akademske obaveze.

Očekivanja od Studenta mentora su  u prvoj nedelji nastave uspostavi kontakt sa dodeljenim studentima i dogovori dogovori sastanak sa njima, da sa svojim grupom održi najmanje dva sastanka po semestru i da bude mentor kakvog bi i sam želeo u prvoj godini.

Da bi student bio mentor potrebno je da je na višim godinama osnovnih i master studija, 

da je komunikativan i posvećen svojoj grupi studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)