SVEČANA PRIREDBA ZA DAN ŠKOLE: OŠ "Vladislav Petković Dis" proslavila 56 godina postojanja

Novosti online

01. 06. 2023. u 18:08

U SARADNjI sa roditeljima koji su vrlo blagonakloni kada je ova škola u pitanju i vole da sarađuju, obeležen je Dan škole "Vladislav Petković Dis" u Velikom Mokrom Lugu.

СВЕЧАНА ПРИРЕДБА ЗА ДАН ШКОЛЕ: ОШ Владислав Петковић Дис прославила 56 година постојања

Foto: T.G.

 - Dan škole je, ustvari dan kada želimo da pohvalimo učenike, da im damo vetar u leđa,  i da ih ohrabrimo da se što više trude i napreduju - rekla je Tatjana Galić, direktorka Osnovne škole "Vladislav Petković Dis".

Najmlađi đaci su se, u utorak, predstavili predstavom pod nazivom "Nasleđe", dok je današnja centralna priredba bila posvećena skorašnjoj istoriji i zove se "Ex Yu zavrzlame".

Foto: T.G.

 - Na Dan škole rešili smo da pokažemo kako se to nekad, živelo, volelo, zaljubljivalo, učilo, u doba kada su roditelji, deke, bake, bili mladi, bili deca - rekla je direktorka Tatjana Galić.

Nakon centralne priredbe održana je promocija učeničkih postignuća, odnosno, svi učenici koji su osvojili određena mesta na opštinskim, gradskim i republičkim takmičenjima dobili su pohvalnicu i knjigu.

 - Vreme u kom živimo je vrlo turbulentno, posebno kad je školstvo u pitanju, a mi se trudimo da iz svega izvučemo ono što je najvrednije i da to najvrednije damo deci - istakla je direktorka Tatjana Galić.

Foto: Novosti

Važno je napomenuti da učenici Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" pokreću dosta akcija koje za cilj imaju stvaranje lepe atmosfere u školi i zbog toga i učenički parlament i vršnjački tim odlično funkcionišu. Pored sekcija, nakon nastave, učenici imaju priliku da učestvuju u vannastavnim aktivnostima, kao što su "Čuvari tradicije", preduzetništvo, "Zelena škola" i taj način kvalitetno provode vreme.

 - Poslednjih godina se susrećemo da osipanjem broja dece i želimo to da zaustavimo. Osim prostora, koji je prostran, u školi postoje brojni nastavni sadržaji, dobar nastavni kadar, aktivnosti iz obogaćenog jednosmenskog rada i ono što radimo svake godine na ovaj dan je da promovišemo sve uspehe koje naši učenici postižu, a svake godine ih je sve više i više - dodala je direktorka Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" Tatjana Galić i istakla da postoji izuzetno lepa saradnja sa Savetom roditelja koji pokazuje izuzetnu spremnost da sarađuje, da se uključuje u različite aktivnosti, kao i da je škola ponosna na preduzimljivost učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NE ZNAJU NI MNOGI ISKUSNI VOZAČI: Čemu služi linija na spoljnom retrovizoru