MATEMATIKA JE SVUDA U NAŠIM ŽIVOTIMA: Maj mesec matematike pod nazivom „Stvarnost očima velikih podataka“

Lj.B.

18. 05. 2023. u 11:25

DVANAESTI po redu Maj mesec matematike (M3) u organizaciji Centra za promociju nauke svečano je otvoren, a ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, je istakla značaj ove manifestacije rekavbši da je matematika u osnovi svega, a danas više nego ikada u osnovi naših života, iako možda nismo toga svesni.

МАТЕМАТИКА ЈЕ СВУДА У НАШИМ ЖИВОТИМА: Мај месец математике под називом „Стварност очима великих података“

Učenici tehničkih škola imaju samo tri časa matematike nedeljno / Foto A. Stevanović

- Naša deca ostvaruju sjajne rezultate na velikim svetskim matematičkim takmičenjima i zato je važno da nastavimo da promovišemo nauku kroz ovakve događaje - poručila je ona.

Inače, Maj mesec matematike izrastao je u najveću naučnopopularnu manifestaciju u našoj zemlji, a ovogodišnji program predstaviće posetiocima kako se veliki podaci koriste u svakodnevnom životu i u najrazličitijim oblastima nauke i privrede, kao i u medicini i u zdravstvu.

Tokom trajanja meseca matematike, oni koji posete manifestaciju moći će da se udube u istoriju, prirodu i širinu primene velikih podataka, da postave pitanja o njihovoj dostupnosti i etici korišćenja i otkriju kako su se veliki podaci transformisali i unapredili oblasti kao što su nauka, zdravstvo, finansije, sport i mnoge druge.

Vrata Silosa gde se mansifestacvija održava biće otvorena svima koji žele da saznaju nešto više o ovim temama svakog dana, osim ponedeljkom, od 11 do 21 čas, sve do 4. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere