ĐACI ĆE LAKŠE UČITI: Novosadska škola „Milan Petrović” dobila resurs - centar

J. S.

20. 04. 2023. u 07:00

MINISTAR prosvete u Vladi Srbije Branko Ružić i evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i omladinu Marija Gabriel, otvorili su juče Resurs centar u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” u Novom Sadu koju pohađa 1.200 učenika.

ЂАЦИ ЋЕ ЛАКШЕ УЧИТИ: Новосадска школа „Милан Петровић”  добила  ресурс - центар

Ministarstvo prosvete

Ružić je direktorki  škole Violeti Strahinjević uručio sertifikat o osnivanju Resurs centra u toj obrazovnoj ustanovi. Izrazio je zahvalnost Delegaciji EU u Srbiji, koja je sa budžetom od 4,5 miliona evra omogućila realizaciju ovog projekta koji se sprovodi partnerski sa Kancelarijom Unicefa u Srbiji, a koja je za ovu namenu izdvojila 250.000 evra.

Ova novosadska škola jedna je od deset obrazovnih ustanova koje su prošle godine dobile status resursnog centra,a cilj je da se kroz uspostavljanje ovakvih centara pružiti podrška tipičnim školama za primenu politika i praksi inkluzivnog obrazovanja.

-Od posebnog značaja je to što će se kroz rad resursnih centara povećati pristup asistivnoj tehnologiji koja olakšava učenje deci sa smetnjama u razvoju - naglasio je ministar Ružić.

Podrška razvoju resursnih centara sprovodi se u okviru projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška.”

Evropska komesarka Gabriel je školi uručila opremu koju čini asistivna tehnologija, a koja je u procesu učenja potrebna deci sa smetnjama u razvoju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)