VOJNA INDUSTRIJA OKOSNICA RAZVOJA: Inženjeri iz regiona razmenili iskustva

Lj.B.

05. 03. 2023. u 13:13

U organizaciji Saveza studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu studenti tehničko-tehnoloških fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Niša, Banjaluke, Skoplja i Bitolja razmenili su znanja stečena na fakultetima i ideje o tehničko-tehnološkim inovacijama na Devetom kongresu studenata tehnike koji je danas svečano zatvoren.

ВОЈНА ИНДУСТРИЈА ОКОСНИЦА РАЗВОЈА: Инжењери  из региона разменили искуства

Mašinski fakultet


Ana Grčić, prorektor UB istakla je da je kongres studenata tehnike postao jedan od najpoznatijih studentskih događaja o čemu svedoči iz godine u godinu sve veći broj kompanija – sponzora. Istakla je da su svi učesnici kongresa budući nosioci razvoja tehnologije.
Docent Miloš Marković sa katedre za sisteme naoružanja održao je interesantno predavanje o primeni savremenih računarskih alata i metoda u toku razvoja sistema naoružanja.
–Vojna industrija je okosnica kompletnog proizvodnog programa jedne zemlje, dosta se ulaže u odbranu i naoružanje u svim zemljama zbog toga su nam i potrebni novi kadrovi koji će raditi na različitim projektima iz ovih oblasti, jer ovoj grani industrije itekako nedostaju. Svi studenti koji upišu našu katedru već od treće godine studija dobijaju zaposlenje u državnim institucijama ili privatnim kompanijama – istakao je Marković i dodao da katedru za sisteme naoružanja svake školske godine upiše od pet do 10 akademaca i to su obično oni studenti koji vole vojnu tematiku.
– Napomenuo bih da poslednjih deset godina školujemo strane studente kojih ima više od deset na doktorskim studijama.
Prodekan Mašinskog fakulteta UB prof. Aleksandar Grbović poručio je akademcima da se druže, razmenjuju znanja i iskustva, da stvaraju i neguju prijateljstva kao i da pronađu vreme i za odmor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista