OKO 350 malih škola u Srbiji moglo bi da bude zatvoreno ukoliko od 1. septembra Ministarstvo prosvete počne da primenjuje izmenjeni član Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji predviđa uvođenje kombinovane nastave od petog do osmog razreda.

Primecujem

26.07.2022. 10:46

Срамота! Комбинацијом у старијим разредима погасиће се сеоске школе, а тиме и села. О каквом повратку на село онда причамо?! Без школе нема перспективе! Хвала „Новостима" јер је ово први чланак на ову тему откад се увео тај несрећни закон.

Prosvetitelj

26.07.2022. 15:25

Ovim zakonom će se dodatno smanjiti broj učenika u seoskim školama. Svaki roditelj koji to može, svoje dete će upisati u veću školu. Kakav će kvalitet nastave biti u kombinovanim odeljenjima?!

Radmila

26.07.2022. 17:27

Konačno jedan realan članak u Novostima. Cilj i jeste da se ugase sela, jer će se tako lakše rasprodati naša plodnu zemlja kojekakvim Kinezima, Kanađanima i inima, koji u svojoj zemlji ne smeju da otvaraju fabrike jer su preveliki zagađivači, pa će doći kod nas (jer se kod nas ne primenjuje zakon o zaštiti životne sredine). Sve se ovde radi vrlo proračunato i perfidno, a na štetu običnog čoveka, na štetu seljaka. Gde bi nam kraj bio kada bismo živeli od poljoprivrede! Holandija ima 5 puta manje obradivog zemljišta od nas, a godišnje izveze od ppoljoprivrede 90 milijardi dolara, a mi manje od 5! Da ovu zemlju vode ljudi koji je zaista vole, a ne da joj samo izjavljuju ljubav pred uključenim kamerama, ne bi uništavali selo!