INTERAKTIVNI PROJEKAT U MUZEJU JUGOSLAVIJE: Uhvati ritam istorije

M.A.K.

17. 05. 2021. u 13:05

KOLEKTIV "Karkatag" predstavio je u Muzeju Jugoslavije, minulog vikenda treći segment projekta "next y(o)u/novi revizionizam".

ИНТЕРАКТИВНИ ПРОЈЕКАТ У МУЗЕЈУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Ухвати ритам историје

Muzej Jugoslavije

Reč je o interaktivnim radovima "HowTo Dance 2 Next You", koji po formi podsećaju na plesne tutorijale, a čini ih više video radova, koji će sukcesivno biti prikazivani tokom narednih meseci. Posetoci će moći da uz originalnu muziku i koreografiju uvežbavaju korake, namenski osmišljenom za prostor Muzeja.

Projekat "next y(o)u/novi revizionizam" je nastao kao direktna reakcija na aktuelnu postavku Muzeja i deo je prakse zajedničkog promišljanja jugoslovenskog nasleđa s akterima lokalne umetničke scene koju Muzej kontinuirano afirmiše. Sva tri rada koja ga čine tematski se oslanjaju na proslave Dana mladosti, održavane svakog 25. maja u socijalističkoj Jugoslaviji od 1957. do 1987. godine, a koje su se, nakon višemesečnih štafetnih trčanja, završavale masovnim sletom na stadionu JNA u okviru kojeg su izvođene složene koreografije i priređivana ceremonijalna predaja štafete Titu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna