"ZLATNO DOBA" IZ FRANCUSKE: Počinje smotra "Molijerovi dani"

V. V. S.

10. 05. 2021. u 09:55

OTVARANjEM "Salona frankofone knjige" sutra počinje književna manifestacija Francuskog instituta u Srbiji "Molijerevi dani", koja će trajati do 15. maja.

ЗЛАТНО ДОБА ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Почиње смотра Молијерови дани

Arhiva

U okviru "Molijerovih dana", koji se odvijaju u znaku obeležavanja 70. rođendana Francuskog instituta u Srbiji, biće priređeni zanimljivi razgovori, onlajn ili uživo, sa frankofonim i srpskim književnicima, filozofima, strip autorima, izdavačima, prevodiocima, filmskim umetnicima,muzičarima, naučnicima, ilustratorima. Za većinu događanja, bilo da su organizovani onlajn ili uživo, obezbeđen je prevod.

Program književnih susreta počinje onlajn debatom "O zastarelosti savremenosti", a vodiće je Bertran Fonten, sa belgijskim filozofima Veronik Bergen, i Loran de Siter, koji pomeraju granice savremenih koncepata. Istoga dana, francuski novinar i književnik Tjeri Klermon vodiće onlajn razgovor sa srpskim piscem Draganom Velikićem, povodom objavljivanja prevoda na francuski njegovog romana "Islednik".

I ove godine strip će zauzeti značajno mesto u okviru "Molijerovih dana". Francuski autor Siril Pedrosa dolazi u Srbiju i svoj strip "Zlatno doba" promovisaće u Novom Sadu (13. maja), Beogradu (14. maja) i Kragujevcu (15. maja). Ovo je drugi njegov prevod na srpski, nakon stripa "Tri senke".

Najmlađoj publici biće predstavljena "Škola za vukove", vesela knjiga o školi i dobrim manirima francuske autorke Karolin Rok, koju je ilustrovao Gregoar Mabir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!