“POKAJNIKU” SPECIJALNO PRIZNANJE IZ LONDONA: Još jedna nagrada za dokumentarni film prokupačkog autora

D. Zečević

29. 04. 2021. u 18:02

DOKUMENTARNI film „Pokajnik u pokušaju“ dobio je još jedno specijalno priznanje na Screen Power Film Festivalu u Londonu.

“ПОКАЈНИКУ” СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ИЗ ЛОНДОНА: Још једна награда за документарни филм прокупачког аутора

Foto: D. Zečević

Naime, dokumentarac koji govori o crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju, za samo dva meseca prikazan je na petnaest međunarodnih manifestacija na kojima je do sada osvojio četiri nagrade.

Posle priznanja za najbolji religijski film na "Tagore International Film Festivalu“ u Indiji, nagradi na World Film Carnivalu" u Singapuru i na Atinskom međunarodnom filmskom festivalu, okitio se i specijalnim priznanjem u Londonu.

Žikica Jovanović (desno)/Foto: D. Zečević

– Film nastavlja svoj put širom naše planete, a ujedno prenosi priču o velikoj svetinji koja se nalazi u Prokuplju, kao i zaštitniku našeg grada Svetom Prokopiju, čije mošti počivaju u njoj - ističe autor filma, Žikica Jovanović.

Pojašnjava da je priča o čoveku koji je postao invalid i koji je u veri i crkvi u svom gradu pronašao sebe snimljena početkom januara meseca, a premijera ovog dvanaestominutnog filma biće održana povodom proslave Svetog Prokopija, slave grada Prokuplja.Inače, scenario i režiju za film potpisuje Žikica Jovanović, direktor fotografije je Vojkan Aranđelović, kompozitor Ivica Trailović, dron operater Saša Miljković, narator Predrag Slavković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024