ZAVESU DIŽU "DVE ŽENE I JEDAN RAT": Ponovo otvoren teatar u Domu Jevrema Grujića u Beogradu

V.V.S.

23. 04. 2021. u 14:22

U DOMU Jevrema Grujića ponovo se igraju pozorišne predstave, a prva će biti u subotu (24.aprila) - "Dve žene i jedan rat".

ЗАВЕСУ ДИЖУ ДВЕ ЖЕНЕ И ЈЕДАН РАТ: Поново отворен театар у Дому Јеврема Грујића у Београду

Dom Jevrema Grujića

Teatar u Domu Jevrema Grujića (u Svetogorskoj 17) u Beogradu, izvodi predstave pred auditorijumom od 20 gledalaca, poštujući sve mere predostrožnosti. Predstava "Dve žene i jedan rat" govori o prijateljskom odnosu dva naroda, srpskog i američkog tokom Velikog rata, kroz sudbinu dveju žena, koje su strastvenim, višegodišnjim zalaganjem za Srbiju širile diplomatsku i humanitarnu misiju.

Jedna je Amerikanka - Mabel Danlop Gordon Grujić, udata za srpskog diplomatu Slavka Grujića, a druga Srpkinja - Jelena Lozanić, kasnije udata za najvećeg američkog dobrotvora srpskog naroda Džona Frotingama. Obe imaju dve domovine: Srbiju i Ameriku. Kako se navodi, pravi su primer zaboravljenih srpskih heroina, potisnutih u tišinu i zaborav, što nas je podstaklo da ih ponovo oživimo u našem sećnju.

Subine i zaboravljene priče dve nepokolebljive i odvažne dobrotvorke dočaraće na sceni glumice Vjera Mujović i Marija Bergam ,a u ulozi batlera Džejmsa pojaviće se Petar Milićević. Predstava je rađena po tekstu Jelene Kajgo i u režiji Aleka Conića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a