"DON KIHOT" NA FOTOGRAFIJAMA: Izložba Katarine Marčetić inspirisana Servantesovim delom

V.V.S.

23. 04. 2021. u 14:19

IZLOŽBA fotografija "Don Kihot" autorke Katarine Marčetić biće otvorena 23.aprila u 19 časova u Radisson Collection Old Mill Hotelu, kao deo predstojećeg izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije koja se održava od maja meseca na više lokacija u Beogradu.

ДОН КИХОТ НА ФОТОГРАФИЈАМА: Изложба Катарине Марчетић инспирисана Сервантесовим делом

KomunikArt

Ovaj događaj organizuje se povodom Međunarodnog dana knjige koji se obeležava na ovaj dan, još od 1995. godine u čast Migela de Servantesa.

"Don Kihot" je najreprezentativnija knjiga Migela de Sarvantesa, jedna je od najvažnijih u svetskoj literaturi i najčitanija posle Biblije.

U seriji fotografija "Don Kihot" Katarina Marčetić dokumentarističkim postupkom beleži prostor iza scene Narodnog pozorišta u Beogradu tokom izvođenja istoimenog baleta.

Kako se navodi, delikatne i suptilne, ove fotografije svoju lepotu saobražavaju kroz višestrukost imanentnih kontrastnih odnosa, kako u formalnom, tako i u idejnom pogledu. Fotografije Katarine Marčetić raslojavaju pred našim očima veoma žive i gotovo fantazmatske predstave između istine i iluzije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!