PREMIJERA PREDSTAVE "64": Na sceni Ateljea 212 novi komad Tene Štivičić

V.Strugar

20. 04. 2021. u 19:31

PRVO izvođenje predstave "64" (praizvedba nove drame Tene Štivičić )u režiji Alise Stojanović, biće 21. aprila na sceni u Ateljea 212.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ 64: На сцени Атељеа 212 нови комад Тене Штивичић

Atelje 212

 Posle velikog uspeha drame "Tri zime", prvi put postavljene u Nacionalnom teatru u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika "Susan Smith Blackburn", Atelje 212 izvodi novu drame autorke Tene Štivičić "64". Inače, do sada su dve njene drame ("Dvije" i "Svici") već igrane u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

U drami "64" Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja: sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo...

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni I ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu. Situacije u koje dolaze su smešne I bolne, dirljive I ponižavajuće, apsurdne I inspirativne.

U predstavi igraju Hana Selimović, Miloš Timotijević Jelena Đokić,  Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići Denis Murić. Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja JelisavetaTatić-Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DIKLIĆU NUŠIĆEVA NAGRADA: Odlučeno ko će dobiti priznanje za životno delo festivala u Smederevu