TREBALO JE DA PRIMI NAGRADU: Poslednje priznanje veliki kompozitor Zoran Simjanović dobio je ovog proleća u Kruševcu, ali ga nije dočekao

S .B.

11. 04. 2021. u 21:35

VELIKI kompozitor Zoran Simjanović koji je preminuo danas posle dve nedelje borbe protiv KOVID-19, poslednju nagradu dobio je u Kruševcu i to nedavno, na 29. Međunarodnom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“.

ТРЕБАЛО ЈЕ ДА ПРИМИ НАГРАДУ: Последње признање велики композитор Зоран Симјановић добио је овог пролећа у Крушевцу, али га није дочекао

Foto: M. Anđela

Reč je o nagradi za životno delo,koja je laureatu trebalo da bude dodeljenja ovog aprila. Odluka o priznanju doneta je mesec dana ranije,kada je i odlučeno da pod okriljem festivala posebnu titulu „Vitez od Čarapanije-Ser Hardi“ dobije glumac Nenad Okanović.

Poznati umetnik Zoran Simjanović profesor FDU, bio je jedan od najpriznatijih srpskih kompozitora muzike za film, TV serije i pozorište, potpisao je u bogatoj karijeri muziku za više od 60 igranih filmova, više od 50 igranih serija. Mnoga od njegovih autorskih dela postala su antologijska,poput muzike za “Grlom u jagode”, ”Nacionalna klasa”, “Sjećaš li se Doli Bel”, ”Balkan ekspres”, ”Tito i ja”, ”Bure baruta”.

U završnici festivala 1. aprila, na Trgu glumaca, ispred sedišta Kulturnog centra Kruševac priređena je izložba karikatura sa tradicionalnog konkursa „Zlatne kacige“ u skladu sa tada aktuelnim epidemiološkim merama, dok je na sajtu KCK i na lokalnim televizijama emitovana emisija o festivalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!