ŠOK ĆE SE DESITI U 307. EPIZODI! Scenarista Žarko Jokanović o popularnoj seriji "Igra sudbine" na Prvoj TV

J. BANjANIN

10. 04. 2021. u 10:38

NI posle više od godinu dana prikazivanja serija "Igra sudbine" (Prva) ne prestaje da iznenađuje publiku. Brojne gledaoce ove telenovele rastužila je vest da je na snimanju 307. epizode pala poslednja klapa i da je time priča završena.

ШОК ЋЕ СЕ ДЕСИТИ У 307. ЕПИЗОДИ! Сценариста Жарко Јокановић о популарној серији Игра судбине на Првој ТВ

Katarina Mihajlović

Ubrzo ih je glumica Milica Milša, koja tumači glavnu junakinju Adu Kanački, obradovala informacijom da se ekipa pred kamere vraća u maju kako bi snimila još stotinu epizoda. Pred scenaristom "Igre sudbine" Žarkom Jokanovićem novi je izazov - da zakruži sudbine likova.

Dok je glumačka ekipa na odmoru, Milica Milša je češće kod kuće, te Jokanović u razgovoru, za "TV novosti" kaže da mu je zato život zanimljiviji i neuporedivo lepši, a da je on motivisaniji.

- Mi smo najveća podrška jedno drugom i vreme koje provedemo zajedno neopisiva je radost. I kada se snima i u pauzama snimanja, jedino se kod pisca ništa ne menja jer uvek piše. Do sada sam napisao 8.821 stranu i očekuje me još oko 3.200, tako da ću seriju završiti sa više od 12.000 stranica. Sklopio sam sve priče do kraja i ostalo je samo još da ih ispišem. Zadovoljan sam onim što sam zamislio i što će se do kraja dešavati. Siguran sam da će publika doživeti pregršt uzbuđenja, iznenađenja, emocija, radosti i suza, smeha i neizvesnosti, svega što "Igru sudbine" čini posebnom u odnosu na ostale - ističe Žarko Jokanović kome su prošlu godinu obeležili i sjajan uspeh "Igre sudbine" i odlazak bitnih ljudi.

Slobodan Ćustić i Stevan Piale / Foto Promo

- Zbog ove užasne epidemije ostao sam bez jednog od najboljih prijatelja, doktora Milana Mileusnića, i njegov odlazak nikada neću preboleti. Potom smo i Milica i ja prošli kroz užas ove bolesti. Bio sam i u bolnici, na kiseoniku i infuzijama i jedva sam preživeo samo zahvaljujući sjajnim lekarima i svim zaposlenima u Vojnomedicinskom centru „Karaburma”. Bolest je bila jedina pauza u mom pisanju, mada sam i u bolnici imao pored sebe svesku u koju sam zapisivao poneku ideju, dijalog i situaciju. Nakon izlaska iz bolnice vratila mi se upala pluća, ali me nije sprečila da kod kuće odmah otvorim laptop i napišem sve u neophodnom roku kako bi se snimanje neometano nastavilo - objašnjava scenarista.

Na pitanje da li će se korona uvući i u scenario "Igre subdine", Žarko Jokanović kategorično kaže "ne" i dodaje:

Foto Promo

- Dovoljno nam je ovog virusa u realnom životu i u seriji ga neće biti. I dalje će "Igra sudbine" ostati moderna bajka u kojoj se bore dobro i zlo i koja promoviše neke lepe vrednosti, opisivanjem naše stvarnosti najširom paletom likova i emocija. Ova serija jeste, kao što neko reče, predivno svetlo u tunelu ovih mračnih godina. Zato će sijati najjače što može i donositi radost življenja - dok iz ovog tunela ne izađemo. Kao i glumci, i ja sam na dnevnom nivou zatrpan hiljadama poruka naših vernih obožavalaca iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, te i iz svih zemalja u kojima žive ljudi sa ovih prostora, od Novog Zelanda i Australije, preko evropskih zemalja, do Kanade, SAD i Južne Amerike. Svi žele da "Igra sudbine" što duže traje jer im je ulepšala život i pomogla u ovom izuzetno teškom vremenu.

Ova serija, kako primećuje njen scenarista, oslikava maštovitost života, njegovu nepredvidljivost, žestinu, emocije i ljudske mane i vrline, pa je zato i omiljena gledaocima.

Olja Lević i Luka Raco / Foto Promo

- "Igra sudbine" nije ukalupljena u određeni žanr jer život se ne živi u strogo određenim i krutim žanrovima. Samo se početak priče, tačnije zamena beba na rođenju, oslanja na scenario kolumbijske telenovele, a ostalo je plod moje mašte. Zato niko ne može pogoditi šta će se dešavati do kraja i uzalud neki gledaju kolumbijski original ne bi li saznali šta će biti. Osim toga, kod nas ima i mnogo likova kojih tamo nema i sve je, pre svega, naša, domaća, originalna priča, a samo takva može da ima toliku gledanost - kaže Jokanović i dodaje kako neće biti povratka u prošlost, kao što "nagoveštava" original "Novi bogati, novi siromašni". - Nas očekuje dosta preokreta, uzbuđenja i zapanjujućih situacija za svakog junaka. Uveren sam da niko ne može da predvidi šok koji će se desiti u 307. epizodi.

Publika je nedavno upoznala dvoje novih likova - Noru i Vida, vanbračnu decu Boška Kanačkog, pokojnog muža Ade Kanački. Nove junake tumače Ivana Dudić i Stojan Đorđević, a sa nestrpljenjem se očekuje pojava Milorada Mikija Damjanovića.

Danica Ristovski i Milica Milša / Foto Promo

- Publika će upoznati još novih likova i svaki će joj biti iznenađenje. Izuzetno se radujem zbog saradnje sa Mikijem. Ne samo što je, kao prvak Beogradskog dramskog pozorišta, izuzetan glumac, nego je i u mom životu dragocen prijatelj. Znam da će u "Igri sudbine" maestralno odigrati misterioznu ulogu Filipa Dodića Dode. Ova serija je već četrnaest meseci fenomen, ne samo po dugotrajnosti emitovanja nego i po rekordnoj gledanosti, i to će ostati do poslednjeg kadra. Sa 407 epizoda "Igra sudbine" će biti i najdugovečnija srpska serija, sa najvećim brojem emitovanih epizoda - naglašava Žarko Jokanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?