ZELEROV “SIN” PREMIJERNO U ATELJEU 212: Komad savremenog francuskog pisca pred publikom 27. marta

V.V.S.

24. 03. 2021. u 15:57

NA Svetski dan pozorišta, 27. marta, u Ateljeu 212 biće izvedena šesta premijera ove sezone - predstava “Sin“ Florijana Zelera, u režiji Ane Tomović.

ЗЕЛЕРОВ “СИН” ПРЕМИЈЕРНО У АТЕЉЕУ 212: Комад савременог француског писца пред публиком 27. марта

Foto: Atelje

Pred publikom će se naći komad savremenog francuskog pisca, dobitnika mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih, i Molijerove nagrade.  Časopis “Gardijan” proglasio je Zelera “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

Komad „Sin“ treći je deo Zelerove triologiji, unutar koje pisac istražuje porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati posle razvoda  roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od Zelerovih drama u našoj zemlji. Inače, predstava je realizovana u koprodukciji sa Beoartom.
U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski Relja Janković I Luka Grbić - prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.
Tekst je prevela Ivana Dimić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, a kostimografkinja Momirka Bailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri