JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE: Održana prva proba predstave “Široka zemlja”

V.V.S.

16. 03. 2021. u 14:28

U JUGOSLOVENSKOM dramskom održana je prva proba predstave “Široka zemlja” Artura Šniclera, u režiji Marka Manojlovića.

ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ: Одржана прва проба представе “Широка земља”

Foto: JDP

Kako se najavljuje, pred publikom će se naći tragikomedia o krizi braka, kroz suptilnu studiju o društvenom moralu i (ne)vernosti.

Igraju: Vojin Ćetković, Marija Vicković, Branislav Lečić, Svetlana Bojković, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Srđan Timarov, Tamara Šustić i Aleksej Bjelogrlić. Scenograf je Branko Hojnik, kostimograf Lana Cvijanović, kompozitor Vladimir Pejković a za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović. Premijera predstave planirana je za prvu polovinu maja na Sceni „Ljuba Tadić”.

Inače, “Širka zemlja” objavljena je pre sto deset godina, a u Berlinu iste godine je prvi put izvedena u Folksteatru u Beču. Šnicler je bio u zenitu popularnosti, pa je ovo njegovo delo istovremeno izvođeno na čak devet pozornica nemačkog govornog područja.

Reditelj Marko Manojlović je debitantsku predstavu “Smrt”, po tekstu Vudija Alena, režirao 2005. godine upravo na na sceni Studio JDP. U ovoj kući postavio je na scenu i predstave “Noć ubica” (2007), “Nebeski odred” (2009) i “Samo neka bude lepo” (2012).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)