HOLIVUD ZANIMA PRIČA O "ŽUTOJ KUĆI": Reditelj Pol Kampf, za "Novosti", o planovima za početak snimanja "Žetve"

A. POPADIĆ

03. 03. 2021. u 11:13

PANDEMIJA je poremetila sve naše planove oko filma "Žetva" i odložila ih za godinu dana, što je slučaj i sa većinom drugih produkcija.

ХОЛИВУД ЗАНИМА ПРИЧА О ЖУТОЈ КУЋИ: Редитељ Пол Кампф, за Новости, о плановима за почетак снимања Жетве

Foto: Printskrin

Ali, iskoristili smo ovu prinudnu pauzu da se što bolje pripremimo - kaže, za "Novosti", američki reditelj Pol Kampf koji snima film o zloglasnoj "žutoj kući".

"Žetva" je zasnovana na romanu Veselina Dželetovića "Srpsko srce Johanovo" o bogatom Nemcu Johanu kome je u "žutoj kući" presađeno srce srpske žrtve, a koji dolazi na Kosovo u potrazi za odgovorima.

Kampf je planirao da započne kasting još prošlog septembra, ali je složena epidemiološka situacija u svetu sve poremetila. Kako nam je otkrio, nedavnu posetu Srbiji iskoristio je za razgovore sa svojim producentskim partnerom Draganom Ivanovićem iz "Bandur filma", kompanijom Avala Studios, kao i sa nadležnima u Filmskom centru Srbije, koji je sa 40 miliona dolara podržao ovu priču.

- Po povratku iz Beograda započeo sam pregovore sa poznatom holivudskom filmskom kompanijom koja je, posle uvida u scenario, izrazila interesovanje da se priključi našem projektu. Nadam se da ćemo u narednim nedeljama sklopiti ugovor i moći da objavimo ime novog partnera - otkriva nam reditelj, koji je i adaptirao scenario za "Žetvu".

Reditelj Pol Kampf, Foto promo

A kako napreduje potraga za glavnim glumcem koji će oživeti lik Johana?

FILM NA ENGLESKOM

KAKO je ranije najavljeno veći deo filma "Žetva" biće na engleskom, a manji na srpskom.

- Najvažnije je da prvo potpišemo ugovor sa glavnim glumcem, jer će nam to dati tačan vremenski okvir snimanja. Tek posle toga počećemo da tragamo za glumcima iz Srbije - najavljuje Kampf.

- Imamo listu od nekoliko vrhunskih glumaca koje bismo voleli da vidimo u ulozi Johana, a trenutno pregovaramo sa njihovim agentima, proveravamo slobodne termine. U pitanju su vrhunski glumci koji očekuju veliki honorar da bi izabrali vaš film jer svakodnevno dobijaju mnoštvo ovakvih ponuda. Zato obezbeđujemo dodatna finansijska sredstva kako bi naša ponuda bila konkurentna drugima. Sada pripremamo ugovore za naše glavne kandidate, a prve pregovore očekujemo krajem meseca.

Foto AP

Po rečima Pola Kampfa, plan je da snimanje počne na jesen, između septembra i kraja 2021. godine.

- Takav plan je prezentovan kandidatima za glavnog glumca, ali ako se slučajno desi da neko od onih koje želimo ne može da se uklopi, u mogućnosti smo da snimanje pomerimo najkasnije do idućeg proleća. Ali, svi radimo na tome da prva klapa "Žetve" bude na jesen.

Poznati američki glumac Harvi Kajtel ranije je svojim potpisom potvrdio da će se pojaviti u filmu. Reč je o manjoj ulozi, ali, kako nam je preneo reditelj, Kajtel je pristao jer smatra da se radi o izuzetno važnoj temi. Pisanu saglasnost dala je i Maja Morgenštern, našoj publici poznata po ulozi Bogorodice u spektaklu Mela Gibsona "Stradanje Isusovo". Pitali smo reditelja da li ovaj dogovor još važi?

Foto Arhiva

- Oboje su izrazili veliku želju da i dalje budu deo našeg filma. Budući da je pandemija odložila naš projekat, čim osiguramo nove datume snimanja, proverićemo da li se uklapaju sa njihovim slobodnim terminima - zaključuje Pol Kampf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024