VRTLOG MRAČNIH TAJNI UDBE: U Gradskoj kući u nišu najavljen početak snimanja filma "Trag divljači" u režiji Nenada Pavlovića

D. ALIHODžIĆ

26. 02. 2021. u 10:00

EKIPA filma "Trag divljači" čije snimanje počinje 1. marta na lokacijama u Knjaževcu, Zaječaru, Nišu i Beogradu, predstavila je svoj projekat juče u Gradskoj kući u Nišu.

ВРТЛОГ МРАЧНИХ ТАЈНИ УДБЕ: У Градској кући у нишу најављен почетак снимања филма Траг дивљачи у режији Ненада Павловића

Foto Tanjug

Reditelj Nenad Pavlović rekao je da je scenario bazirao na književnim junacima iz nekoliko romana svog oca, Živojina Pavlovića.

- Rad na projektu sam započeo pre nekoliko godina, želeći da snimim film koji bi vratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz šezdesetih kojem je pripadao - Crnom talasu. Smešten u Jugoslaviju 1979. godine, film pruža donekle nostalgičan prikaz vremena u kom sam odrastao, dok sa druge strane pokušava da rasprši iluzije o favorizovanju i veličanju istog tog vremena, kao "starih, dobrih dana kad se živelo u blagostanju". Istina se nalazi negde između - istakao je Pavlović.

VELIKA IMENA

Veliko nam je zadovoljstvo što učestvujemo u projektu sa ovako velikim glumačkim i autorskim imenima. "Telekom Srbija" se u kratkom vremenskom periodu pozicionirao na tržištu kao proizvođač najkvalitetnijeg filmskog i serijskog sadržaja. Ideja nam je da program koji se proizvodi u Srbiji dođe i do inostrane publike i da na taj način vratimo domaću kinematografiju na staze stare slave - rekao je Vladimir Lučić, generalni direktor "Telekoma Srbija".

Foto Tanjug

Glavni junak "Traga divljači" je novinar koga tumači Radivoje Raša Bukvić. Put mu se ukršta sa potpukovnikom Udbe pred penzijom (Predrag Miki Manojlović) koji čuva tajne iz vremena komunizma i priče o počinjenim zločinima tadašnjeg režima. Radnja je smeštena u izmišljenom gradu Vranovcu.

- Čast mi je što mogu da produciram film po prozi velikog Živojina Žike Pavlovića. Zahvaljujući njegovim filmovima naša zemlja je stavljena na svetsku mapu. Posebno mi je drago što je reditelj projekta njegov sin - rekao je producent filma Miloš Avramović.

- Drago mi je da snimamo u krajevima koje je Žika voleo. Snimaćemo i na porodičnom imanju porodice Pavlović,  gde je Žika napisao nekoliko svojih romana. Oduševljen sam ovim delom Srbije koji može da postane dobra lokacija ne samo za naše već i za strane ekipe.

Film će, po Manojlovićevim rečima, imati mnogo nivoa - društveni, socijalni i politički.

- Ima, što je najvažnije, ozbiljnu i intimnu porodičnu dramu. Moja uloga je bitna jer je višestruka. Lik Blagoja koga glumim ima više problema i mnogo talenata. To je verovatno prvoborac koji je bio u Ozni i nastavlja da bude na veoma visokoj funkciji Službe državne bezbednosti. Ima dvoje dece, ćerku Natašu koja je lekar i sina koji je 1968. godine pokušavao da promeni svet, dok im drug Tito nije rekao: "Pa deco, vi ste u pravu" - rekao je Manojlović, koji je sarađivao sa Živojinom Pavlovićem u filmu "Hajka".

U filmu igraju i Nada Šargin, Uliks Fehmiu, Milena Pavlović, Srđan Todorović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)