REDITELJ GAGA ANTONIJEVIĆ ZA "NOVOSTI": Jeste teško za gledanje, ali da je bilo lakše to bi bila nepravda prema žrtvama

A.P.

21. 02. 2021. u 15:17

REDITELj Antonijević, za "Novosti", u prvoj izjavi posle premijere, sumira reakcije na film koji je, kao retko kad, okupio i okupirao ljude.

РЕДИТЕЉ ГАГА АНТОНИЈЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Јесте тешко за гледање, али да је било лакше то би била неправда према жртвама

Foto P. Milošević

Već od prvih minuta filma mreže su se usijale od komentara da je "strašno", "mučno", "bolno", "teško za gledanje"... ali, bilo je onih koji su podsećali da su užasi Jasenovca bili neuporedivo strašniji.

- Nažalost, i na našu nesreću bilo je mnogo gore od onog što je prikazano na filmu. Mi smo našli neku najnižu prihvatljivu meru u opisivanju tih zločina koja može da se prikaže. Više od toga bi bilo nemoguće gledati, a manje od toga ne bi donelo pravdo niti učinilo film istinskim. Desilo se to što se desilo, ali trebalo je odlučiti kako to pokazati. Mi smo to pažljivo merili i verujem da smo uspeli. Jeste teško za gledanje ali može da se isprati, da je bilo nešto lakše to bi bila nepravda prema žrtvama i onome što se dešavalo. Ali, i na ovo teško i mučno što smo prikazali ima onih koji kažu da "nije ovo dovoljno". Znamo mi svi da je u logorima bilo gore, ali ne može se ići na platno sa više od ovoga – objašnjava Antonijević.

Ceo intervju sa Andtonijevićem o svetskoj premijeri na RTS čitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!