NJENI PRECI SU OSETILI PAKAO JASENOVCA: Biljana je kao Dara rasplakala Srbiju, a čak devet rođaka njene bake tamo je izgubilo živote!

Novosti online

20. 02. 2021. u 23:49

ЊЕНИ ПРЕЦИ СУ ОСЕТИЛИ ПАКАО ЈАСЕНОВЦА: Биљана је као Дара расплакала Србију, а чак девет рођака њене баке тамо је изгубило животе!

Foto A. Letić

GLAVNU ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je premijerno prikazan večeras igra trinaestogodišnja Biljana Čekić.

Ona ide u osmi razred, živi sa ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom u mestu koje je na deset kilometara udaljeno od Kozarske Dubice.

Biljana je za ovu ulogu izabrana između čak 2.000 dece, a za nju svi imaju samo reči hvale, govoreći da je mirna, tiha i dobra devojčica i da je ovu ulogu želela više od svega.

- Nastavnica nam je podelila papire za prijavu na audiciju i ja sam odlučila da se prijavim. Prošla sam u uži krug, nakon toga sam dobila glavnu ulogu - rekla je Biljana u večerašnjem Dnevniku na RTS-u.

Otac Radovan koji je Biljanina najveća podrška, kaže da da je ponosan što je njegova ćerka tumačila lik Dare iz Jasenovca.

Radovan je zatim otkrio i da je njihova porodica osetila strahote i prikazane tegobe ovog rata, jer se čak devet članova nije vratilo.

On je objasnio da je njegova baka sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac i da je ona preživela, ali, ostali nisu.

- Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka iznela glavnu ulogu - istakao je Biljanin otac.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zeljko Simeunovic

24.02.2021. 15:02

Mozete li mi proslijediti podatke njenog oca, kako bih mogao poslati neku donaciju preko Moneygram-a? Zivim i radim u inostranstvu.