NJENI PRECI SU OSETILI PAKAO JASENOVCA: Biljana je kao Dara rasplakala Srbiju, a čak devet rođaka njene bake tamo je izgubilo živote!

Novosti online

20. 02. 2021. u 23:49

GLAVNU ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je premijerno prikazan večeras igra trinaestogodišnja Biljana Čekić.

ЊЕНИ ПРЕЦИ СУ ОСЕТИЛИ ПАКАО ЈАСЕНОВЦА: Биљана је као Дара расплакала Србију, а чак девет рођака њене баке тамо је изгубило животе!

Foto A. Letić

Ona ide u osmi razred, živi sa ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom u mestu koje je na deset kilometara udaljeno od Kozarske Dubice.

Biljana je za ovu ulogu izabrana između čak 2.000 dece, a za nju svi imaju samo reči hvale, govoreći da je mirna, tiha i dobra devojčica i da je ovu ulogu želela više od svega.

- Nastavnica nam je podelila papire za prijavu na audiciju i ja sam odlučila da se prijavim. Prošla sam u uži krug, nakon toga sam dobila glavnu ulogu - rekla je Biljana u večerašnjem Dnevniku na RTS-u.

Otac Radovan koji je Biljanina najveća podrška, kaže da da je ponosan što je njegova ćerka tumačila lik Dare iz Jasenovca.

Radovan je zatim otkrio i da je njihova porodica osetila strahote i prikazane tegobe ovog rata, jer se čak devet članova nije vratilo.

On je objasnio da je njegova baka sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac i da je ona preživela, ali, ostali nisu.

- Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka iznela glavnu ulogu - istakao je Biljanin otac.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina