LJUBAV KAO UMETNIČKA INSPIRACIJA: Vikend u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu

J.S

10. 02. 2021. u 13:10

PREDSTOJEĆI vikend u Galeriji Matice srpske biće posvećen umetničkim pričama inspirisanim temom ljubavi. Kako bi posetioce podstakli da svoju ljubav pokažu i podele, Galerija priređuje kustosko tumačenje LJubav kao inspiracija u petak 12. februara u 19 sati.

ЉУБАВ КАО УМЕТНИЧКА ИНСПИРАЦИЈА: Викенд у Галерији Матице српске у Новом Саду

FOTO: Galerija Matice srpske

U nedelju, 14. februara, ulaz za parove biće besplatan, a Soba za prepuštanje umetnosti biće prilagođena za vaše uživanje sa dragom osobom.

Kao i svake godine, mesec ljubavi, biće obeležen kustoskim tumačenjem stalne postavke LJubav kao inspiracija koje će održati Ivana Rastović, kustoskinja GMS.

Polazeći od umetničkih dela koja "kriju" ljubavne priče imaćete priliku da saznate koliko je velika bila ljubav cara Josifa II prema Izabeli od Parme, kako je Muni, omiljeni model Paje Jovanovića, postala njegova žena, kao i kako je platonska ljubav jednog pesnika stvorila jednu od najpoznatijih ljubavnih pesama, na koju sećanje čuva litografisani portret Mine Karadžić.

FOTO: Galerija Matice srpske

 

 - U sobi za prepuštanje umetnosti, inače namenjenoj za individualno iskustvo, moći ćete da uživate sa vama dragom osobom. Podelite zajedničko iskustvo jedinstvenog umetničkog doživljaja i prepustite se umetničkoj atmosferi koju stvara slika "Carinska ulica u Novom Sadu" Bogdana Šuputa i kompozicija "Srpske igre" Marka Tajčevića - poručuju iz GMS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)