VAKCINACIJA U NARODNOM POZORIŠTU: Imunizacija zaposlenih u nacionalnom teatru (FOTO)

S.V.

02. 02. 2021. u 13:03

ВАКЦИНАЦИЈА У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: Имунизација запослених у националном театру (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović

GLUMCI i zaposleni u Narodnom pozorištu u Beogradu jutros su primili kineske vakcine u okviru borbe protiv epidemije virusa korona. Među umetnicima koji su dobili prvu dozu bili su Marija Vicković, Darko Tomović, Stefan Buzurović, Dimitrije Ilić...

Kako nam je rečeno iz ove kulturne ustanove, oko 100 zaposlenih prijavilo se za imunizaciju, te su bili raspoređeni po grupama, u razmaku od sat vremena.

Kako je za "Novosti" rekla Marija Vicković, ona je želela da primi rusku vakcinu, ali nije odustala od pelcovanja kada je čula da su u Narodno pozorište stigle kineske.

- Osećam se sasvim dobro, ništa ne boli - kazala nam je Marija. - Želela sam rusku vakcinu, ali koliko sam se raspitala, shvatila sam da je i kineska sasvim dobra. Sve je uglavnom isto, samo je važno da ovo što pre prođe. Imam snimajuće dane u naredne tri nedelje, te neću moći da budem opuštena, jedino neću da treniram. Lekarka mi je rekla da je posle vakcinacije moguća glavobolja ili bol u ruci, ali ne treba od toga da pravimo veliku priču. Samo da se vratimo u normalu, pogotovo da nastavimo sa radom u teatru kao pre.

Svoje utiske sa vakcinacije sa nama je podelio i glumac Darko Tomović.

-Osećam se isto kao i pre vakcine. Koliko sam informisan, nema opuštanja, epidemiološke mere zaštite ostaju i dalje. Ovo je civilizacijska tekovina, koja će da nam produži vek i jedan korak ka vraćanju normalnom životu. Imam malo dete, voleo bih i da zbog toga svi budemo sigurni u zdravstvenom smislu.

Kako je rečeno, zaposleni u Narodnom pozorištu biće naknadno obavešteni o vremenu i mestu primanja druge doze vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

veki

05.02.2021. 02:19

Lepo je sto se glumci vakcinisu kolektivno, ali oni nemaju kontakt sa publikom , a mogu da glume sa maskama , jer to jeste stvarnost. Samo se pitam ~ zasto trgovci nisu prioritet ? Bar oni u prehrani , koji nam prodaju , hleb , mleko voce ...i rade svakodnevno od prvog dana vanrednog stanja. Ko ce nas usluziti, ko ce nam prodati osnovne zivotne namirnice? U jednoj mesari od 9 zaposlenih ~ petoro /5/ je zarazeno. Za sada cela jedna smena. smena