GLAVNI PREVARANT JE PESNIK: Snima se druga sezona serije "Švindleri", u režiji Slobodanke Radun

J. BANjANIN

29. 01. 2021. u 10:38

U PREPOROĐENU, procvalu Palanku, koja je taman zaboravila na priču o lozu i milionu dinara, stižu crna udovica, genijalni početnik i kralj švindlera, svako sa svojim ciljem.

ГЛАВНИ ПРЕВАРАНТ ЈЕ ПЕСНИК: Снима се друга сезона серије Швиндлери, у режији Слободанке Радун

Foto Atos film

Nova i stara lica se prepliću, upoznaju, a poneki se i prisećaju davno zaboravljenih poznanstava, tonući zajedno sa meštanima u neproverenu priču o velikom bogatstvu, izgubljenom negde u Palanci, koje traži i najveća kriminalna organizacija Kraljevine. Pitanje je šta će biti bolnije - krvavi okršaj koji se stuštio kao neminovnost, ili neizbežno suočavanje likova sa samima sobom.

Ovako je izvršni producent i jedan od glavnih glumaca u seriji "Švindleri", Dejan Lutkić, zaintrigirao publiku na početku snimanja druge sezone, koja će, po svemu sudeći, biti još uzbudljivija, mračnija i napetija. Već od prvih epizoda serija je pobrala velike simpatije publike zahvaljujući nesvakidašnjoj priči, ambijentu i maestralnim ulogama Dragana Jovanovića, Aleksandra Đurice, Pavla Mensura, Vojina Ćetkovića, Filipa Hajdukovića, Gorice Popović... Scenario novih 12 epizoda napisao je Adam Ranđelović, po ideji koju je u prošlom serijalu postavio Đorđe Milosavljević, a režiju potpisuje Slobodanka Radun.

- Ima mnogo promena u odnosu na prvu sezonu. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja. Priča o lozu od milion dinara neće biti zaboravljena, ali će biti skrajnuta jer nova dešavanja izbijaju u prvi plan. Ima mnogo novih likova, a nekih starih više nema. Junak kog tumači Slaven Došlo biće na ozbiljnim švindlerskim iskušenjima - otkriva za "TV Novosti" Dejan Lutkić i dodaje da im je ostalo još dva meseca snimanja. - Trenutno smo u studiju Avala filma na Košutnjaku, a snimaćemo i u delovima Novog Sada i okoline. Pored svih mera koje poštujemo, možda najveći izazov predstavljaju nam nepredvidljivi vremenski uslovi. Ali, nismo ni prvi ni poslednji koji rade u ovakvim okolnostima. Najvažnije je da je atmosfera na snimanju dobra i trudićemo se da posao do kraja uradimo kako valja.

U nastavku "Švindlera" Dejan Lutkić će se pojaviti ne kao Oton Muha, već pod pravim imenom svog lika, Koviljko Ignjatović, ali ni u drugačijim okolnostima neće odstupiti od "švindleraja". Od novih junaka izdvaja se mistična, crnokosa Ana Begović, koju tumači Katarina Žutić, a glavni prevarant biće šarmantni, slatkorečivi pesnik Aleksandar, koga igra Slaven Došlo.

Foto Instagaram kaja_zutic

- Aleksandar je u bekstvu od starog života završio u Palanci i pošto ne zna bolje, a švindleraj mu odlično ide, nastavlja sa sitnim prevarama kako bi mogao da živi. Tako dolazi u kontakt sa mnogo većim igračima koji ga uvlače u borbu koja od početka uopšte nije njegova. Aleksandar zapravo želi da nađe neki novi put, a očaranost jednom naizgled jednostavnom devojkom, potpuno drugačijom od njega, deluje mu obećavajuće i uliva mu nadu - otkriva za "TV Novosti" Slaven Došlo i dodaje da ne opravdava bilo kakvu vrstu prevare. - Život nije isti prema svima i u zavisnosti od početnih okolnosti učimo kako da se snalazimo. Moj Aleksandar nije imao drugog izbora i sada želi da se smiri jer shvata koliko ga je švindlerski način života koštao.

Slaven Došlo, koga smo gledali u serijama "Vojna akademija", "Biser Bojane" i "Komšije", prvi put je "uskočio" u estetiku iz tridesetih godina prošlog veka.

- Zadovoljstvo je biti deo ovakvog projekta. Ekipa je puna entuzijazma, svi se družimo i razumemo, a rediteljka Slobodanka Radun nas vodi kroz ceo proces bez ikakvog pritiska. Sviđa mi se što smo se vratili u vreme kada su ljudi umeli da iznesu misli na razumljiv način. Na tome moram da se zahvalim Adamu Ranđeloviću čiji scenario nije jednodimenzionalan, banalan i nemotivisan. Kostimi Jelene Petrović sve vreme igraju za nas i sve što sam do sada video izuzetno dobro izgleda - ističe Došlo.

Foto Instagaram dejan_lutkic

Druga sezona serije "Švindleri", koja nastaje u produkciji "Atos filma" i "Telekoma Srbije", mogla bi se već ove jeseni ili zime pojaviti prvo na kanalu Superstar TV, a potom i na RTS.

STARI I NOVI ŽITELjI PALANKE

ULOGE u drugoj sezoni sigurno će ponoviti Anđela Jovanović, Nevena Ristić Vukes, Dubravko Jovanović, Radoje Čupić, Marko Gvero, Dragan Jovanović, Branka Pujić... Nove žitelje Palanke tumačiće i Nebojša Cile Ilić, Jovana Balašević, Andrej Šepetkovski, Igor Filipović, Lazar Tešić, Uroš Jakovljević, Vukašin Jovanović, Branko Janković, Anamarija Serda i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru