SKULPTURA POSVEĆENA MIRI FURLAN: "Bila je veliki čovek, umetnik, vanserisjki glumac"

V.Ć.

27. 01. 2021. u 13:26

AKADEMSKI umetnik i skulptor Zoran Mojsilov, poreklom iz pirotskog kraja koji decenijama živi i radu u Minesoti u Americi u kojoj se proslavio, najavio je da će prvu narednu skulpturu "Kamen i cvet" koju će uraditi, posvetiti legendarnoj Miri Furlan.

СКУЛПТУРА ПОСВЕЋЕНА МИРИ ФУРЛАН: Била је велики човек, уметник, вансерисјки глумац

Foto: V. Ćirić

-Sa Mirom Firlan sam bio veliki prijatelj. Bila je veliki čovek, umetnik, vanserijski glumac. Njen prerani odlazak je veliki gubitak za sve, a naročito za  filmsku  umetnost-kaže Mojsilov i dodaje da je Miri obećao skulpturu prilikom poslednjeg susreta. O svojoj nameri obavestio je i njenog supruga Gorana Gajića, koji se Mojsilovu zahvalio na  ideji, da skulptura bude posvećena Miri.

Foto: V. Ćirić

 

Mojsilov je inače  diplomirao u Beogradu, a njegovi rotitelji su poreklom iz sela Vlasi, nadomak Pirota. U  SAD se proslavio  izradom velikih umetničkih instalacija na otvorenom, a u Pirotu je napravio i  poklonio instalaciju "Jabučilo", koja se nalazi u parku srednjovekovne tvrđave Momčilov grad.                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)