U TUĐINI SI NIKO I NIŠTA... Ovako je Rialda Kadrić govorila o Srbiji i Londonu - Samo tražim svoje mesto pod suncem

Novosti online

26. 01. 2021. u 17:07

GLUMICA Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije iz "Žikine dinastije" preminula je iznenada sinoć u 57. godini u Atini gde je u poslednje vreme i živela.

У ТУЂИНИ СИ НИКО И НИШТА... Овако је Риалда Кадрић говорила о Србији и Лондону - Само тражим своје место под сунцем

Foto: Printscreen

Rialda je davne 1987. godine za TV Novosti govorila o svom životu u tuđini, glumi i o povratku u Beograd.

Na pitanje zašto je izabrala prestonicu Velike Britanije za život, Rialda je objasnila razlog i kako se izdržavala u tuđini.

- Jednostavno sam izabrala da malo živim drukčije. Stanujem u pansionu koji drži jedan naš čovek, tako da sam kao među svojima. Imam još nešto filmske ušteđevine iz Beograda, a i izdržavam se davanjem časova klavira i srpskog jezika deci naših ljudi. Uostalom, dok sam bila u Beogradu, takođe sam zarađivala džeparac davanjem časova klavira i — engleskog jezika. Nikada mi nije bilo teško da radim i zaradim za život. Ne ubijam se od posla i nisam ovde došla da zaradim. Došla sam da malo živim... - rekla je Rialda, i objasnila da li će se opredeliti za glumu ili profesuru kada se vrati u Beograd.

- Ja za glumu ne mogu da se opredelim. Ako me reditelji hoće, tu sam. To je, ipak, moja profesija i prva ljubav. Takođe, nemam nameru da ovde počinjem neku karijeru u tom smislu, mada se najčešće krećem među umetnicima iz pozorišnih krugova. Tu sam, negde oko scene, ponešto i pomažem i upijam. U stvari, ja sam jedna iz mase mladih Jugoslovena koji pokušavaju da nešto učine od svog života, da pronađu neko svoje parče sunca. Bez obzira što sam ovde već ostvarila neke uslove za pristojan život, ipak ću se vratiti, jer volim Beograd i jer si u tuđini ipak niko i ništa...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)