U BEOGRADSKOJ GALERIJI "B2": Prostor, retrospekcija, apstrakcija...

M.A.K.

25. 01. 2021. u 17:10

PRVA izložba u 2021. u beogradskoj galeriji "B2", u Balkanskoj ulici, svojevrsni je rezime prethodne godine.

У БЕОГРАДСКОЈ ГАЛЕРИЈИ Б2: Простор, ретроспекција, апстракција...

Saša Pančić

Postavka pod nazivom "Prostor. Godina iza nas" obuhvata dela šest autora koji su izlagali u drugoj godini rada ovog izlagačkog prostora. Zbog epidemioloških mera, ovog puta neće biti klasičnog otvaranja izložbe koja će trajati do 20. februara.

Među autorima koji su se pedstavili 2020. u galeriji "B2" je Vesna Golubović, čiji radovi ukidaju bilo kakva naraciju i asocijaciju na svet oko nas i kreiraju jedan novi prostor jednostavniji od svakodnevice, koji posmatraču dopušta da ga ispuni sopstvenim predstavama. Dela Veljka Vujačića, koji je bio zastupljen izložbom "Bez naziva", takođe pripadaju apstraktnom slikarstvu, a autor minimalističkim rešenjima bojenog polja pokazuje harmoniju prostora u kome posmatrač može da traži slobodu. Harmonijom i ravnotežom prostora bavili su se i Sandra Malić i Stanko Crnobrnja u radovima sa postavke "Bauk kruži Evropom", dok je na izložbi "Pogled u nedogled" Saša Pančić slikama predstavio ličnu introspekciju.

Finale godine bilo je posvećeno sećanju na slikarku Radu Selaković, a izložba "Prostor-strukture", bila je posvećena promenom u njenim umetničkom izrazu početkom devedesetih godina prošlog veka, kada je ženske figure zamenila geometrijskim, apstraktnim formama. Radovi sa svih ovih postavki sada čine izložbu "Prostor. Godina iza nas".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri