ROĐENDAN NOVOSADSKOG POZORIŠTA: Proslaviće uz Čarobnjaka iz Oza

V.Strugar

22. 01. 2021. u 21:36

PRVA premijera i svečano otvoreno Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház) bila je 27.januara, a ideja te 1974.godine bila je da se predstavi savremeni teatar kamernog tipa, u kome će se izvoditi aktuelne, dinamične i estetski oblikovane predstave. Gotovo pola veka kasnije, odrednica „savremeno“ i dalje prirodno proizilazi iz koncepta Novosadskog pozorišta.

РОЂЕНДАН НОВОСАДСКОГ ПОЗОРИШТА: Прославиће уз Чаробњака из Оза

Foto: Novosadsko Pozorište

Ove godine, rođendan će biti proslavljen uz muzički sadržaj, pod nazivom „Crn i jak". Reč je o scenski uobličenim interpretacijama kompozicija koje su David Klem i Ervin Ereš pisali za potrebe Novosadskog pozorišta. Publika će imati priliku da čuje numere iz predstava“Crni“, „Tom Sojer“, Edvard Drugi“, „Til Ojlenšpigel“, „Čarobnjak iz Oza“...

Glumački ansambl će, kao aktivni učesnik u izvođenju vokalnih i instrumentalnih deonica, još jednom potvrditi svoje kompletno umeće, a pored glumaca iz Novosadskog pozorišta, na sceni će se naći i njihove kolege iz drugih pozorišta, kao i studenti Akademije umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture