NEDELJA PROĐE - Milan Vasić: Napravili smo himnu mom narodu na Kosovu

Ivan Lovrić

10. 01. 2021. u 07:26

Po mišljenju Siniše Pavića, Milan Vasić jedan je od dva ili tri naša najbolja glumca. A kada to kaže naš proslavljeni scenarista, nema većeg komplimenta.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - Милан Васић: Направили смо химну мом народу на Косову

Foto P. Milošević

* Kako ste primili ove Pavićeve pohvale?

- Prvo, velika je čast i privilegija što igram u serijama našeg najboljeg scenariste. A sama pohvala mi mnogo znači, jer mi je uvek bitno i šta kaže narod i šta kaže tako veliko ime.

* Pavić upravo piše scenario za nastavak TV serije "Junaci našeg doba".

- Koliko znam, u martu bi trebalo da počne snimanje. Još u prvoj sezoni imao sam veoma lepo napisanu ulogu. Radujem se tom snimanju, a čujem da će se moj lik proširiti na svih dvadeset epizoda. Ali nije to važno, bitno je da sam tu.

* Nalazimo vas na drugom snimanju.

- Snimamo veliku seriju "Tri muškarca i tetka", sa sjajnom ekipom u kojoj su Ceca Bojković, Seka Sablić, Pera Božović... Reč je o komediji. Mnogo je serija sa ubistvima, a ovo će narodu doći kao lek.

* Sa trubačem Dejanom Petrovićem snimili ste jednu kosovsku pesmu.

- Ona postoji već tridesetak godina. Pokušali smo da postane himna srpskog naroda na Kosovu. A ide nekako i uz mene, pošto sam i ja momče sa Kosova.

* Da li ste je možda pevali tokom proteklih praznika?

- Jesam, a mnogi su je i kačili na društvene mreže. Naročito su je puštali na Badnje veče.

* Koje su vam još pesme najdraže?

- Generalno volim taj kosovski ciklus. Voleo bih da u narednih godinu ili dve snimim još neku staru kosovsku pesmu. Da ponovo ožive u narodu. Mogao bih da snimim, na primer, "Navali se Šar-planina", uz spot na Brezovici.

* Pored pesama i humor je vaš zaštitni znak.

- Humor je zaštitni znak cele moje porodice, a najviše sam ga nasledio od oca. Na život gledam sa vedrije strane, i često se šalim.

* Kažu da nema leka bez smeha. Koliko on može da bude lekovit u doba ove užasne korone?

- Definitivno može. Mnogi ljudi su okupirani mračnim. Mislim da uvek treba da gledamo ispred sebe, u budućnost. Naravno, sa vedrije strane. Da se svi čuvamo, ali i da se veselimo.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Meni je najlepši period od Nove godine do Božića, kada se okupi cela porodica. Sednemo, raširimo čaršav sa pogačom, posnim pasuljem, belim lukom i grejanom rakijom. Eto, to mi je bio najveći merak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri