KAD ZAGOSPODARE ZDRAV HUMOR I ŠALA: Snima se nova komedija "Radio Mileva" u režiji Elmira Jukića

J. BANjANIN

18. 12. 2020. u 18:25

STANARI beogradske zgrade pod brojem 12 - policajac u penziji, neuropsihijatar, doktorka plastične hirurgije, slikar, studenti, majstor, operski pevač, vlasnik kafića i frizerka - svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a bogami i ona kroz njihove.

КАД ЗАГОСПОДАРЕ ЗДРАВ ХУМОР И ШАЛА: Снима се нова комедија Радио Милева у режији Елмира Јукића

Foto RTS

Humoristička serija "Radio Mileva" prati tri generacije porodice Majstorović pod istim krovom - Milevu (Olga Odanović), njenu ćerku Nataliju (Marija Vicković) i unuku Sonju (Kristina Gavrić Bogunović).

Komedija je nastala po ideji Nebojše Garića, koji je i producent projekta. Scenario potpisuju Zorica Cvijetić, Marijana Čulić Vićentić i Željko Hubač, a režiju Elmir Jukić. Nova serija snima se u Vrčinu već više od mesec dana, a emitovanje je planirano na proleće 2021. na RTS.

- Trenutno spremamo prvu sezonu od 35 epizoda. S obzirom da smo uspeli da okupimo sjajnu glumačku ekipu i odlične scenariste, uveren sam da će serija imati veliki broj epizoda, dug i uzbudljiv život. Pravi gospodari zgrade broj 12 su zdrav humor i kvalitetna šala. Pomoću njih likovi prevazilaze sve probleme, što seriju svrstava u feel good vrstu humorističkog programa - kaže za "TV Novosti" reditelj Elmir Jukić, poznat po režiji serija "Lud, zbunjen, normalan", "Konak kod Hilmije" i drugih. - Imamo izuzetno zanimljivu galeriju likova koje povezuje zgrada u kojoj stanuju, kao zajednički prostor unutar kojeg je sve moguće. Kada uđemo u privatne prostore, u intimni svet likova, upoznajemo i njihove tajne, čudne interese i sklonosti, a tu je sve pomereno. Tako će različite generacije gledalaca moći će da se poistovete sa različitim stanarima.

Foto RTS

Starije generacije, otkriva nam reditelj, veoma će voleti Milevu i Cvetu, nerazdvojne prijateljice i njihovo "ludilo udvoje". Njih, sa mnogo energije i tempa, igraju fantastične Olga Odanović i Dara Džokić, a to kako Olga igra je impresivni toure de force umetnosti glume.

Reditelj kaže da je glavna junakinja, Mileva, žena starog kova koja pripada generaciji koja je odrasla na drugačijim vrednostima, ali joj to nije prepreka da se brzo prilagodi svakoj situaciji i podrži unuku Sonju u njenim interesovanjima za savremenu tehnologiju.

Foto RTS

- Tu je i Stavan Lisičić, čangrizavi i kruti upravnik zgrade, koji je simpatičan uprkos svim manama. Tog glavnog antagonistu, "zgradonačelnika" igra izuzetni, svima dragi Branimir Brstina - ističe Jukić i dodaje da će se mlađe generacije vezati za Sonju i Kostu. - Milevina unuka Sonja je influenserka u povoju, energična devojka koja zna kako da se izbori za svoj san, dok njen vršnjak i komšija, Kosta, sanja o karijeri reditelja. Kristina Gavrić je ulogu Sonje dobila jer je na kastingu briljirala, a njena gluma je zrela i kompleksna mada je sada tek na drugoj godini Akademije. Aleksandar Ristoski u liku Koste je zaigran i hrabar kao Džoni Dep iz mladih dana.

Za generaciju kojoj i sam pripada, reditelj Jukić tvrdi da serija ima jake adute, pre svega likove Milevine ćerke Natalije, Cvetinog sina Mikice i bonvivana, slikara Leona.

- Svako od njih se bori sa nekim životnim neuspehom. Neko hrabro, neko pristajanjem, a neko tako što neuspeh negira. Marija Vicković igra Nataliju nadahnuto, nijansirano. Izuzetni su i veoma duhoviti Nenad Stojmenović, koji igra Mikicu, i Nemanja Oliverić u ulozi Leona. Ako dodamo da su u ulogama pesnika Radeta, majstora Moce, vlasnika kafića Dače, frizerke Jece, Daneta, Sare i operskog pevača Živorada glumci - Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Nikola Kojo, Anđelka Prpić, Nemanja Janičić, Jovana Gavrilović i Tihomir Stanić - onda će gledaoci, nadam se, poželeti da vide u šta bezrezervno verujem - ističe Jukić.

MARIJA VICKOVIĆ: SMEH JE NAJPOTREBNIJI SADA

DOK glumicu Mariju Vicković gledamo u seriji "Urgentni centar", ona snima seriju "Radio Mileva".

- Posle "Urgentnog", koji je bio veoma nabijen dramom, raditi ovakvu vodviljsku komediju sa ovom sjajnom ekipom je velika sreća. Okolnosti su takve da mislim da je ljudima smeh ono što je najpotrebnije sada, tako da se nadam da će se ljudi smejati onoliko koliko se mi radujemo i dobro zabavljamo dok snimamo "Radio Milevu" - ističe za "TV Novosti" Marija Vicković.

Foto Emilija Gajić

Tumačite Nataliju koja je sušta suprotnost majci Milevi. Kako sagledavate njihov odnos?

- Odnos Mileve i Natalije je smešan zato što su one majka i ćerka koje su veoma različite, apsolutno u svemu. Nije samo u pitanju generacijski jaz, već potpuno drugačiji pristup životu i rešavanju životnih problema. Iz toga izvire i čitava komedija.

Natalijinu ćerku Sonju baka Mileva "uzima pod svoje". Kako izgleda Natalijin život "između dve vatre"?

- Sve tri su veoma temperamentne i drže do svojih stavova. Svaka misli da ona ima najbolje rešenje za problem. Njihovi su odnosi u konstantnom sukobu, ali iza toga stoji mnogo ljubavi. Inače, nas tri od prvog dana funkcionišemo kao jedna porodica i uživam u glumi sa Olgom i Kristinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili